Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari vindt houvast ondanks oorwassing van Verstappen: "Dat is bemoedigend"

Ferrari is optimistisch naar Saoedi-Arabië afgereisd. De Scuderia kwam goed voor de dag in Bahrein en hoopt die lijn door te trekken. Wel blijft teambaas Fred Vasseur realistisch als het over het gevecht met Max Verstappen gaat.

Leclerc race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de eerste Grand Prix in Bahrein lijkt het er toch op dat Ferrari een stapje heeft gezet. Carlos Sainz eindigde als derde en als Charles Leclerc geen remproblemen had gehad, was een podiumplaats zeker mogelijk geweest. Het zorgt voor optimisme bij de Scuderia, al stelt teambaas Fred Vasseur dat de fans geen wonderen hoeven te verwachten tijdens de GP van Saoedi-Arabië.

"De eerste race van het seizoen gaf de bevestiging dat we gedurende de winter de juiste richting hebben gekozen", vertelt Vasseur. "In Bahrein zagen we dat de gaten in de kwalificatie kleiner zijn geworden, hoewel de afstand tot Max Verstappen nog steeds groot is in de race. Het is echter bemoedigend dat we het gat ten opzichte van vorig jaar hebben verkleind. Dat is een goed uitgangspunt."

Bandenslijtage

Toch is de GP van Saoedi-Arabië weer een andere uitdaging, stelt de Franse teambaas. "In Djedda volgt een compleet andere test. We willen ontdekken of de positieve signalen van de afgelopen weken ook op dit circuit zichtbaar zijn. Het asfalt van de baan is erg glad, dus de bandenslijtage is normaal gesproken verwaarloosbaar."

"Ook krijgen we voor het eerst met hogesnelheidsbochten te maken. Die bochten zullen de downforce en aerodynamische efficiëntie onderstrepen. Charles en Carlos hebben het altijd goed gedaan in Djedda en ik verwacht dat ze ook dit keer weer vooraan zullen rijden, ook al zal het opnieuw erg dicht bij elkaar liggen. Een goede prestatie moet mogelijk zijn."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'