Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Ferrari eist een straf voor Perez: "Waarom niet al tijdens de race?"

Sergio Perez won de GP van Singapore, maar er loopt nog een onderzoek naar de Mexicaanse coureur. Mattia Binotto denkt dat er een straf zal komen.

Leclerc Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mattia Binotto is in gesprek met Sky Sports duidelijk: Perez moet een straf krijgen omdat hij meer dan tien autolengtes naar de safety car liet. In het verleden zijn er ook straffen voor uitgedeeld, dus waarom nu niet?

"Er zal straks meer duidelijkheid komen over de safety car situatie omtrent Perez. Hij maakte niet één maar twee keer dezelfde fout door een te groot gat te laten vallen naar de safety car."

"Als ik naar de geschiedenis kijk, kreeg Giovinazzi hier bijvoorbeeld een straf voor in 2020. Er staan volgens de regels straffen van vijf, tien of twintig seconden voor, dus laten we afwachten wat ze gaan beslissen."

Late beslissing

Bovendien snapt Binotto niet waarom er pas na de race naar het incident wordt gekeken. Dat heeft het verloop van de GP beïnvloed, oordeelt hij.

"Ik vind het jammer dat hij de straf niet gedurende de race kreeg, want het heeft natuurlijk wel de race beïnvloed. Doordat Leclerc nu achter Perez reed en in de aanval moest, kostte dat hem zijn banden."

"Ik weet niet waarom er niet meteen een beslissing is genomen. Misschien wilden ze niet te veel haast hebben en hun tijd nemen voor de beslissing. Ze zullen Perez nog vragen naar het motief, waarom hij het heeft gedaan en misschien nogmaals naar de afstand kijken die hij liet", aldus Binotto.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

67 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023