Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari eist een straf voor Perez: "Waarom niet al tijdens de race?"

Sergio Perez won de GP van Singapore, maar er loopt nog een onderzoek naar de Mexicaanse coureur. Mattia Binotto denkt dat er een straf zal komen.

Mattia Binotto is in gesprek met Sky Sports duidelijk: Perez moet een straf krijgen omdat hij meer dan tien autolengtes naar de safety car liet. In het verleden zijn er ook straffen voor uitgedeeld, dus waarom nu niet? "Er zal straks meer duidelijkheid komen over de safety car situatie omtrent Perez. Hij maakte niet één maar twee keer dezelfde fout door een te groot gat te laten vallen naar de safety car." "Als ik naar de geschiedenis kijk, kreeg Giovinazzi hier bijvoorbeeld een straf voor in 2020. Er staan volgens de regels straffen van vijf, tien of twintig seconden voor, dus laten we afwachten wat ze gaan beslissen."

Late beslissing

Bovendien snapt Binotto niet waarom er pas na de race naar het incident wordt gekeken. Dat heeft het verloop van de GP beïnvloed, oordeelt hij. "Ik vind het jammer dat hij de straf niet gedurende de race kreeg, want het heeft natuurlijk wel de race beïnvloed. Doordat Leclerc nu achter Perez reed en in de aanval moest, kostte dat hem zijn banden." "Ik weet niet waarom er niet meteen een beslissing is genomen. Misschien wilden ze niet te veel haast hebben en hun tijd nemen voor de beslissing. Ze zullen Perez nog vragen naar het motief, waarom hij het heeft gedaan en misschien nogmaals naar de afstand kijken die hij liet", aldus Binotto.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"