Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Monaco 2022

Ferrari en Red Bull wisselen versnellingsbakken in aanloop naar GP Monaco

Ferrari heeft er voor gekozen om uit voorzorg de versnellingsbak van Carlos Sainz te verwisselen na zijn crash met Sergio Perez tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Red Bull deed hetzelfde.

Carlos Sainz kon op de zaterdag van de Formule 1 Grand Prix van Monaco de auto van de gecrashte Sergio Perez niet meer ontwijken. Hij klapte met de achterwielen zijwaarts op de RB18 van de Mexicaan. Een dergelijke zijwaartse tik kan forse schade toebrengen aan de versnellingsbak en dus onderzocht de Scuderia de auto van Sainz nauwkeurig.

Het lijkt erop dat men niks concreets gevonden heeft, aangezien Ferrari aangeeft dat ze vooral uit voorzorg de versnellingsbak van Sainz hebben gewisseld, vooral omdat de auto hoe dan ook een flinke beuk te verwerken heeft gekregen.

De bakwissel blijft volledig zonder gevolgen, want dit seizoen is er een nieuwe regel van kracht. Deze schrijft voor dat versnellingsbak vanaf de zaterdag straffeloos kan worden gewisseld in het geval van schade. Dit is vooral gedaan om teams op stratencircuits zoals Monaco iets of wat ademruimte te bieden.

Ook Sergio Perez zijn versnellingsbak is gewisseld, samen met heel wat andere onderdelen aan de achterzijde van de Red Bull RB18. Na zijn achterwaartse schuiver tegen de muur mag ook dat geen verrassing heten.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez