Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Ferrari heeft slecht nieuws voor Leclerc over grote update

Ferrari zal de volgende race nog geen grote update meenemen. Die komt later in het seizoen pas. Teambaas Mattia Binotto legt uit waarom.

Leclerc Verstappen Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Tijdens het volgende raceweekend zullen waarschijnlijk veel teams met nieuwe updates komen. In de Formule 1 komen de eerste grote updates van het jaar traditioneel gesproken tijdens het eerste Grand Prix-weekend in Europa tevoorschijn. Vaak was dat Barcelona, dit jaar is het Imola.

Daar staat over anderhalve week de GP van Emilia-Romagna op het programma. Onder meer Red Bull zegt dan met een grote update te komen, terwijl Ferrari ook lang volhield bij haar thuisrace met een nieuw pakket aan onderdelen te komen. Het team heeft daar echter een streep doorheen gezet.

Sprintraceweekend niet ideaal

De reden daarvoor is eigenlijk relatief logisch, zo blijkt als teambaas Mattia Binotto in gesprek met onder meer RacingNews365 naar de updates voor Imola wordt gevraagd. "Het wordt een lastig weekend wat betreft het introduceren van updates", zo laat hij optekenen.

In Imola staat er een sprintrace op het programma, waardoor de kwalificatie al op vrijdag plaatsvindt en er dus maar een training is om meteen de juiste afstelling te vinden "Het is lastig om updates tijdens de training op vrijdag te evalueren, omdat je natuurlijk de focus al op de kwalificatie moet hebben liggen."

Daarom zal Ferrari geen grote veranderingen doorvoeren, onthult Binotto. "Als we naar onszelf kijken, dan zal er in Imola opnieuw niet veel veranderen aan onze auto. We zijn er van overtuigd dat het niet het juiste moment is daarvoor. We zullen wel proberen de problemen die we ervaren te verminderen, en dan heb ik het over het stuiteren. Dat heeft namelijk invloed op onze prestaties."

"Daar gaan we aan werken", vervolgt hij. "Maar wat betreft significante upgrades: die komen pas later in het jaar", aldus de teambaas die zijn renstal in Australië voor de tweede keer in drie races zag winnen. Ferrari gaat ruimschoots aan de leiding in beide kampioenschappen.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022