Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari kiest voor voorzichtigheid: "Geen idee hoe we ervoor staan"

Ferrari zegt niet dat ze achter lopen op de rest, maar is tegelijkertijd ook niet helemaal zeker dat ze tijdens de eerste race van het jaar mee kunnen strijden om de overwinning. Wel is het team het er over eens dat de testdagen vlekkeloos zijn verlopen voor de Italianen.

Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc en Carlos Sainz kenden samen twee feilloze testweken in Barcelona en Bahrein. Ferrari was het team dat het meeste indruk maakte, vooral qua betrouwbaarheid.

Eerstgenoemde coureur is het daar helemaal mee eens. "Het is zeker de meest vlekkeloze voorbereiding die ik ooit heb gehad op een seizoen, zonder grote problemen."

"Gedurende zo'n nieuw project vind je altijd wel wat hordes op je weg, maar behalve het porpoisen in sommige omstandigheden is het allemaal vlekkeloos verlopen. We hebben ons tijdens de testdagen weten te verbeteren."

Leclerc blaast niet hoog van de toren

Alhoewel Ferrari meermaals bovenaan de tijdenlijst te vinden was en ze ronde, na ronde, na ronde af wisten te werken, durft Leclerc niet te zeggen dat Ferrari het te kloppen team is.

"Ik heb geen flauw idee hoe we ervoor staan, maar het zijn zeker weten zes goede testdagen geweest. Het is echter heel lastig om op dit moment te voorspellen waar iedereen staat en we moeten echt voorzichtig zijn."

"Red Bull kwam met een nieuw pakket op de laatste testdag, Mercedes had een compleet nieuwe auto tijdens de testdagen en heeft haar ware potentieel niet laten zien. Het lijkt erop dat iedereen best dicht op elkaar zit", is zijn hele voorzichtige oordeel.

			© Ferrari
	© Ferrari

Sainz: Ferrari is er klaar voor

Teamgenootje Carlos Sainz zag ook dat zijn werkgever zonder problemen de testdagen doorliep. Conclusies trekken over de krachtsverhoudingen doet hij niet, maar wel weet hij dat Ferrari klaar is voor de eerste Grand Prix.

"Qua betrouwbaarheid zit het allemaal goed. Zes dagen lang hebben we getest zonder dat we voor een rode vlag hebben gezorgd, zonder ook maar een probleem op het circuit", glundert hij voorzichtig.

"Dat had de prioriteit en daardoor hebben we ons testprogramma succesvol af weten te werken en gaan we zo klaar als we maar kunnen zijn richting de eerste race.

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull