Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari neemt tóch geen afscheid van iconische sigarettensponsor

Het huwelijk met Ferrari en sigarettenmerk Philip Morris leek na 2021 voorbij te zijn, maar de twee blijven alsnog trouw aan elkaar. Toch zullen de Formule 1-fans hier weinig van merken tijdens de races.

Sigarettenmerken en de Formule1 gingen vorige eeuw hand in hand met elkaar door het leven. Dit veranderde echter in de loop der jaren: een pakje sigaretten op de auto afbeelden werd op een gegeven moment niet meer toegestaan. Ferrari nam echter nog geen afscheid van sponsor Philip Morris International (PMI) en ging tot en met 2021 door met een sponsorschap onder de naam Mission Winnow.

Het logo van Mission Winnow was enige tijd prominent aanwezig op de Formule 1-bolide van Ferrari, maar na het seizoen van 2021 nam de Italiaanse renstal in eerste instantie afscheid van het sigarettenmerk. Het naamsponsorschap verdween, maar er werd nog wel gepraat over een voortzetting van de banden met PMI.

Dit blijkt nu ook te worden gedaan: Mission Winnow blijft onderdeel van de Ferrari-familie, al zullen ze niet langer meer titelsponsor zijn van de Scuderia. Onder de grotere sponsors zoals Shell en Santander staat het sigarettenmerk nu tussen de kleinere sponsoren, zoals Ray-Ban en AWS. Hiermee blijven de meer dan vijftig jaar oude banden tussen Ferrari en PMI dus bestaan.

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull