Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari ontkent grote reorganisatie F1-team

Sinds Ferrari teambaas Maurizzio Arrivabene de laan uitstuurde, gonst het van de geruchten omtrent een grote reorganisatie bij het Formule 1-team. In een brief, gepubliceerd in La Gazzetta dello Sport, ontkent het team alle geruchten.

De aanstelling van Mattia Binotto als teambaas van Ferrari, en het ontslag van Maurizzio Arrivabene, zorgden voor volop speculaties in de afgelopen dagen. Wederom was er paniek in de Italiaanse media, dat al ruim tien jaar wacht op een nieuwe wereldtitel van de Scuderia.

CEO Louis Camilleri zou ook onder druk staan en voormalig CEO Stefano Domenicali zou de gedroomde opvolger zijn. Tijd voor Ferrari-president John Elkann om de geruchten de kop in te drukken, middels een openbare brief. Elkann weerspreekt de geruchten dat er een reorganisatie aan komt: "De aanstelling van Binotto is niet het begin van een herstructurering van ons management, en komt niet voort uit onenigheid." Het vertrek van Arrivabene zou 'in goed overleg' plaats hebben gevonden, waarbij Elkann de voormalig teambaas credits geeft voor het geleverde werk. "Hij heeft zich vier jaar lang met hart en ziel ingezet om de Scuderia terug te brengen op het gewenste competitieve niveau." Een terugkeer van Domenicali bij het team is totaal niet aan de orde. Elkann heeft het volste vertrouwen in CEO Camilleri: "Ik zal mij samen met hem honderd procent in blijven zetten voor Ferrari. Samen met alle medewerkers binnen Ferrari zullen we onze gestelde doelen bereiken."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'