Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes

Ferrari gaat zich versterken met twee belangrijke kopstukken van Mercedes. Loic Serra en Jerome d'Ambrosio maken de overstap naar de Scuderia.

Ferrari logo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft twee grote namen van Mercedes aangenomen. Zowel Loic Serra als Jerome d'Ambrosio komen vanuit Brackley richting Maranello.

Serra wordt aangesteld als Head of Chassis Performance Engineering, waar hij onder meer verantwoordelijk gaat zijn voor de aerodynamische ontwikkeling. De Fransman werkte eerder in de Formule 1 voor BMW-Sauber en Mercedes, maar ook voor bandeleverancier Michelin.

Jerome d'Ambrosio wordt aangesteld voor twee rollen. De Belg wordt zowel Deputy Team Principal, direct onder Fred Vasseur, als hoofd van de Driver Academy van de Scuderia. d'Ambrosio is zelf een voormalig F1-coureur. In 2011 en 2012 kwam hij in twintig Grands Prix in actie. Bij Mercedes werkte d'Ambrosio in een zelfde soort rol als hoofd van het juniorprogramma van de Zilverpijlen.

Beide heren beginnen op 1 oktober aan hun avontuur bij de Scuderia.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training