Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari sluit ontwikkeling eigen DAS-systeem niet uit

Ferrari gaat in de nabije toekomst mogelijk een eigen versie van het DAS-systeem ontwikkelen. Eerder had de Scuderia al soortgelijke plannen, maar de tijd was er toen nog niet rijp voor.

Mercedes baarde vorige week opzien met het DAS-systeem, het principe waarbij de coureurs handmatig de stand van de wielen kunnen wijzigen op de rechte stukken voor minder weerstand en dus ook minder slijtage. Als Ferrari-teambaas Mattia Binotto ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of zijn team eenzelfde concept overweegt te ontwikkelen, geeft hij aan dat men dat al ooit gedaan heeft.

"We hebben het al eens overwogen, maar hebben het uiteindelijk niet ontworpen en ontwikkeld", zo begint de Ferrari-voorman. "Een van de redenen om het niet te doen was dat het systeem op dat moment niet bij de ontwerpfilosofie van onze auto paste en dat het daarom de investeringen niet waard was."

Dat men er toen voor heeft gekozen het plan niet door te zetten, betekent echter niet dat men daar nu als reactie op Mercedes niet opnieuw over na wil denken: "Momenteel kijken we wat de andere Formule 1-teams doen en is het voor ons nog even een vraagteken of we toch weer met DAS aan de slag gaan."

Gevraagd naar of het DAS-systeem in zijn ogen legaal is, geeft Binotto geen eenduidig antwoord: "Zoals ik al eerder aangaf is dat voor ons moeilijk om te beoordelen, aangezien we het systeem niet goed kennen, maar wij vertrouwen op het oordeel van de FIA."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië