Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari-teambaas reageert op aanzwellende geruchten: "Het is niet aan mij"

Werkt Mattia Binotto zijn laatste Formule 1-weekend als teambaas van Ferrari af? Die geruchten zwellen links en rechts aan en dus wordt het Binotto op de man af gevraagd: kan hij bevestigen dat hij 100% zeker volgend jaar terugkeert?

Binotto Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Allereerst wordt Ferrari-teambaas Mattia Binotto ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd in brede zin te reageren op de geruchten over zijn toekomst bij Ferrari. Hij begint met een grapje: "Goh, die vraag had ik niet verwacht, dus daar moet ik even over nadenken."

"Ferrari is het meest geliefde team en als mensen zeggen dat ze geen Ferrari-fans zijn, dan zijn ze dat wel degelijk. Dergelijke passie gaat altijd gepaard met kritiek en geruchten. Dat is altijd zo geweest en dat is nu ook het geval. Maar ik heb al gesproken met de Ferrari-baas over hoe we hiermee dealen en toen besloten we een statement uit te vaardigen om de geruchten de kop in te drukken. Die geruchten zijn namelijk ongegrond."

Als hem later gevraagd wordt of hij met 100% zekerheid kan zeggen dat hij daadwerkelijk ook in 2023 leiding geeft aan de Formule 1-renstal van Ferrari, lijkt hij toch een kleine slag om de arm te houden: "Het is duidelijk dat ik dat zelf niet in de hand heb, maar ik ben hier heel relaxed onder. De reden daarvoor is dat ik regelmatig open en eerlijke gesprekken voer met mijn meerderen, zowel over de korte termijn als over de lange termijn."

Sowieso is Binotto van mening dat hoewel Ferrari meer dan eens onder vuur lag gedurende het huidige seizoen het belangrijkste doel wel is gehaald: "Terugkijkend op het seizoen zien we enkele ups en downs en moeten we concluderen dat we vandaag de dag niet het beste team zijn. Maar ik denk dat we ons primaire doel hebben behaald en dat was om meteen competitief te zijn in het eerste jaar van het nieuwe tijdperk in de Formule 1."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"