Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-teambaas reageert op akkefietje tussen Leclerc en Sainz

Het was een opvallend moment tijdens de GP van Spanje. Ferrari-teamgenoten Charles Leclerc en Carlos Sainz die elkaar raakten en de schuld hiervan bij de ander legden. Teambaas Fred Vasseur reageert.

Leclerc Quali Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kunnen teamgenoten Carlos Sainz en Charles Leclerc samen door één deur? Tijdens de GP van Spanje raakten de twee Ferrari-rijders elkaar en schoven ze de schuld hiervan bij de ander in de schoenen. Tot overmaat van ramp waren ze ook niet in staat om te strijden voor de podiumplekken, nadat ze bij de vorige race in Canada de finish niet eens haalden. Brandjes genoeg om te blussen voor teambaas Fred Vasseur, zo lijkt het.

"Buiten de wagen hebben ze een goede relatie en wederzijds vertrouwen. Nu zijn ze aan het racen en dan kunnen dit soort dingen gebeuren", reageert Vasseur tegenover onde meer RacingNews365. "Afgelopen jaar herstelden we ons ook en dat kwam ook door de data die we kregen van hun competitie/strijd gedurende het seizoen. Vandaag gebeurde er iets, maar dat is ook onderdeel van het spel."

Vasseur lijkt zich dus niet zo druk te maken. Ook niet over de kritiek van Leclerc op de uitgevoerde strategie. "Als je kijkt naar de GP's van Spanje van de laatste 25 jaar, dan weet je dat de eerste stint wat saai is. Het gaat dan vooral om je positie te behouden. Als de pitstops beginnen en je hebt vermogen in de banden om te pushen, dat was onze aanpak. Het was niet zo dat we zeiden: 'niet pushen in bocht 1, niet pushen in bocht 2.'"

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership