Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari wéér de dupe van losgeraakt putdeksel: auto kapot

Het zit ook niet mee. Vorig jaar was het Carlos Sainz die in Las Vegas een zwaar gehavende bolide overhield aan een aanvaring met een putdeksel, dit keer was het Charles Leclerc die moest incasseren.

Leclerc Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
De ochtendsessie in Bahrein werd deze donderdag vervroegd afgebroken, nadat er een putdeksel los was gekomen. Enkele coureurs kwamen in aanraking met het putdeksel, maar Charles Leclerc was het grootste slachtoffer. Hij reed er met zijn Ferrari SF-24 vol overheen.

De rode vlag werd kort daarna gezwaaid, maar voor de Italiaanse formatie was het kwaad al geschiet. De schade aan de vloer van Leclerc was dusdanig dat de wagen op de bokken moest en er een nieuwe vloer tevoorschijn getoverd moest worden. Het zit ze ook niet mee!

Toch is er wel een lichtpuntje te melden: Leclerc was de snelste coureur van de ochtendsessie, ruim een halve seconde sneller dan de eerstvolgende. Ook was de schade niet dusdanig groot dat er veel testtijd verloren is gegaan, want het team stond gewoon aan de start van de middagsessie.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China