Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

"Ferrari zal iemand moeten slachtofferen, maar niet direct Binotto"

Het blunderende Ferrari in de Grand Prix van Hongarije heeft veel stof doen opwaaien. Moeten er koppen gaan rollen bij de Italiaanse renstal? In de RacingNews365 Formule 1-podcast bespreken host Joris Mosterdijk, F1-kenner Ruud Dimmers en coureur Tom Coronel deze vraag.

Binotto France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een strategische blunder van Ferrari tijdens de Grand Prix van Hongarije kostte hen opnieuw een overwinning. Wederom gooide het team zelf roet in het eten bij een goed resultaat voor het team. Zo ook in Monaco, toen Sergio Perez de race won nadat Ferrari een 'eenvoudige' overwinning van Charles Lerclerc vergooide.

In de Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken host Joris Mosterdijk, F1-kenner Ruud Dimmers en coureur Tom Coronel de strategische missers van Ferrari. De grote vraag is of er bij Ferrari koppen moeten gaan rollen na de zoveelste blunder.

"Er moet iets gebeuren, want wat ze nu doen dat werkt niet. Die hebben al zoveel kansen gekregen, dus dat is heel duidelijk", zo trapt Coronel al zuchtend af, waarna ook Dimmers dit beaamt. Zoiets is echter een stuk makkelijker gezegd dan gedaan, zo leggen beide heren uit.

"Maar ja, wie en wat. Je krijgt zoiets niet heel snel op orde", vervolgt Coronel. "Dat gaat nooit gebeuren, want er blijven natuurlijk momenteel te veel Italianen. Het heeft alleen gewerkt toen met Ross Brawn en Jean Todt."

"Laat ik het zo zeggen, de internationale mensen krijgen alles gewoon wat meer in het geheel. Het is helemaal niet slecht bedoeld, maar nu is het 'wij Italianen' en dat werkt niet. Er moet daar eens een keer heftig de bezem door de tent heen gehaald worden. Maar dat gaat wel weer tijd kosten."

Het vertrouwen is weg bij Ferrari

Dimmers vergelijkt het geblunder van Ferrari even met het runnen van een bedrijf waarbij je mensen 'de kans geeft om het te fixen' als het fout gaat en er vervolgens voor gaat zorgen dat het niet weer zal gebeuren.

"Maar als dat door blijft gaan is het voor het team desastreus, want dat vloeit door van de hogere hand tot zelfs de koffiejuffrouw die daar in Maranello rondloopt. Iedereen loopt er met zo'n sik rond in het team, het vertrouwen is weg. Als je dan de mensen laat zitten die de fouten maken en zegt van 'volgende keer beter', dat kan gewoon niet. Dus je zult toch ergens iemand, of je het nou leuk vindt of niet, moeten slachtofferen en zo werkt dat in het zakenleven."

Dimmers vergelijkt het even met zijn tweede favoriete sport; voetbal. "Als je een spits hebt die tien open kansen op rij mist. De eerste drie wedstrijden aai je hem over zijn bol en heb je een goed gesprek met hem, maar na tien wedstrijden zeg je ook van doe maar even wisselen jongen."

Statement maken

Joris Mosterdijk gaat door op de voetbalmetafoor en oppert dat als eerst de kop van de coach, in dit geval de teambaas, moet rollen. Dimmers is stellig dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto moet blijven. "Ik denk niet dat hem eruit moet gooien. Dan gaat alles weg."

"Mensen die niet presteren moet je gaan vervangen. Je zult een statement moeten maken. Als je dit laat, de zomerstop in gaat met deze mokerslag en naderhand zegt 'jongens we gaan het maar weer eens een keer proberen', dan wordt je met deze instelling nooit kampioen."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"