Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Ferrari zet vraagtekens bij handhaving budgetplafondregels door FIA

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is pessimistisch over de gang van zaken bij de FIA en het handhaven van het budgetplafond. In de paddock wordt breeduit gespeculeerd over een mogelijke overtreding van Red Bull en van Aston Martin.

Binotto Italian GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De woensdag na de Grand Prix van Singapore zou de dag zijn waarop de FIA bekend maakte welke teams zich wel en welke teams zich niet hebben gehouden aan het budgetplafond in 2021. Dit werd echter op die woensdag uitgesteld en het eerstvolgende nieuws hierover komt op maandag 10 oktober.

In de wandelgangen worden Red Bull en Aston Martin genoemd als mogelijke overtreders van de reglementen. Mercedes en Ferrari hebben meermaals uitgehaald naar 'teams die het budgetplafond overschrijden'. De twee topteams zijn daarnaast niet tevreden over de gang van zaken bij de FIA omtrent het onderzoek.

Mattia Binotto eist duidelijkheid. "Er zijn punten die de FIA aanvecht en het team probeert zich dan te verdedigen. Ongeacht wat er naar buiten komt, en ik vrees dat dat niet erg veel is, vind ik dat de manier waarop de regels zijn geïnterpreteerd en wat ze hebben toegestaan transparant en duidelijk naar buiten moet komen", zegt hij bij Sky Sports Italia.

Binotto pessimistisch over FIA-onderzoek

Alle partijen moeten weten wat er achter de schermen is gebeurd, zo is de Ferrari-teambaas van mening. "We moeten weten wat er gezegd is. De regels waren verder duidelijk vanaf het begin. Dat was toen al besproken."

Volgens Binotto is het niet nodig dat de FIA de uitkomst nogmaals uitstelt, of regels op een andere manier probeert te bekijken. "We snappen niet waarom er dingen moeten veranderen vandaag de dag. Het maakt niet uit dat het het eerste jaar is met het budgetplafond."

"Er zijn constant gesprekken geweest met de FIA en we hebben altijd gezorgd voor zo veel mogelijk duidelijkheid. Ik ben nogal pessimistisch hierover, maar allereerst: duidelijkheid en transparantie van de FIA is ontzettend belangrijk", aldus de Ferrari-teambaas.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

73 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"