Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari zet vraagtekens bij handhaving budgetplafondregels door FIA

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is pessimistisch over de gang van zaken bij de FIA en het handhaven van het budgetplafond. In de paddock wordt breeduit gespeculeerd over een mogelijke overtreding van Red Bull en van Aston Martin.

De woensdag na de Grand Prix van Singapore zou de dag zijn waarop de FIA bekend maakte welke teams zich wel en welke teams zich niet hebben gehouden aan het budgetplafond in 2021. Dit werd echter op die woensdag uitgesteld en het eerstvolgende nieuws hierover komt op maandag 10 oktober. In de wandelgangen worden Red Bull en Aston Martin genoemd als mogelijke overtreders van de reglementen. Mercedes en Ferrari hebben meermaals uitgehaald naar 'teams die het budgetplafond overschrijden'. De twee topteams zijn daarnaast niet tevreden over de gang van zaken bij de FIA omtrent het onderzoek. Mattia Binotto eist duidelijkheid. "Er zijn punten die de FIA aanvecht en het team probeert zich dan te verdedigen. Ongeacht wat er naar buiten komt, en ik vrees dat dat niet erg veel is, vind ik dat de manier waarop de regels zijn geïnterpreteerd en wat ze hebben toegestaan transparant en duidelijk naar buiten moet komen", zegt hij bij Sky Sports Italia .

Binotto pessimistisch over FIA-onderzoek

Alle partijen moeten weten wat er achter de schermen is gebeurd, zo is de Ferrari-teambaas van mening. "We moeten weten wat er gezegd is. De regels waren verder duidelijk vanaf het begin. Dat was toen al besproken." Volgens Binotto is het niet nodig dat de FIA de uitkomst nogmaals uitstelt, of regels op een andere manier probeert te bekijken. "We snappen niet waarom er dingen moeten veranderen vandaag de dag. Het maakt niet uit dat het het eerste jaar is met het budgetplafond." "Er zijn constant gesprekken geweest met de FIA en we hebben altijd gezorgd voor zo veel mogelijk duidelijkheid. Ik ben nogal pessimistisch hierover, maar allereerst: duidelijkheid en transparantie van de FIA is ontzettend belangrijk", aldus de Ferrari-teambaas.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media