Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

FIA hekelt 'inaccurate' berichtgeving over president

De FIA kan bevestigen dat er enkele onderzoeken lopen naar meldingen over haar personeel. Of dit over de president gaat, kan men echter niet bevestigen.

Verstappen Bahrain Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op maandag en dinsdag bracht de BBC naar buiten dat er twee onderzoeken liepen naar de FIA‐president, nadat een klokkenluider melding had gemaakt van misstanden.

President Mohammed Ben Sulayem zou niet alleen de uitslag van de GP van Saoedi-Arabië 2023 hebben proberen te beïnvloeden, maar ook FIA-personeel hebben aangespoord om kort voor de GP van Las Vegas een reden te vinden om de race af te kunnen blazen.

In een statement laat de autosportbond weten dat er intern inderdaad meldingen zijn gedaan en dat er aantijgingen worden onderzocht. Daarbij vertelt de FIA niet wat de inhoud is van de beschuldigingen en aan wiens adres deze zijn gericht.

"De FIA-afdeling die zich intern bezighoudt met de naleving van de regels onderzoekt deze beschuldigingen, zoals gebruikelijk in dit soort zaken, om ervoor te zorgen dat de juiste procedure nauwgezet wordt gevolgd", aldus het statement.

Update 20:30 uur: De FIA heeft een tweede statement gedeeld waarin het de 'inaccurate' berichtgeving hekelt. "Het is ongelukkig dat de zaak in de media rondgaat zonder dat daar toestemming voor is gegeven én dat bepaalde delen in die berichtgeving inaccuraat zijn" aldus de woordvoerder.

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China