Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

FIA geeft Stroll tik op de vingers na ongepast gedrag: "Hanteren zero-tolerancebeleid"

De FIA heeft een waarschuwing gegeven aan Lance Stroll na een incident tijdens het Grand Prix-weekend in Qatar. De Formule 1-coureur leek een teamlid weg te duwen.

stroll with trainer Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Lance Stroll in Q1 werd uitgeschakeld in de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar, was zijn onvrede merkbaar. De Aston Martin-coureur was flink pissig en leek zijn fysiotherapeut weg te duwen bij het weglopen uit de pitbox. Een bot moment, dat even later onderzocht werd door de Compliance Officer van de FIA.

Een uiting van geweld op wat voor een manier dan ook is namelijk niet wenselijk in de Formule 1. Na een onderzoek van de FIA komt het veiligheidsorgaan van de autosport nu met een verklaring. "We kunnen bevestigen dat de FIA Compliance Officer excuses heeft ontvangen van Lance Stroll voor zijn acties tijdens de FIA Formule 1 Grand Prix van Qatar in 2023."

"De Compiance Officer heeft nota genomen van de verontschuldiging en hem vervolgens een schriftelijke waarschuwing gegeven, waarbij hij Lance herinnert aan zijn verantwoordelijkheden die gebonden zijn aan de FIA Code of Ethics. De FIA hanteert een zero-tolerancebeleid tegen wangedrag en veroordeelt alle acties die iets te maken hebben met fysieke intimidatie."

De beelden van het incident zijn hieronder te zien.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt