Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

FIA geeft Stroll tik op de vingers na ongepast gedrag: "Hanteren zero-tolerancebeleid"

De FIA heeft een waarschuwing gegeven aan Lance Stroll na een incident tijdens het Grand Prix-weekend in Qatar. De Formule 1-coureur leek een teamlid weg te duwen.

stroll with trainer Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Lance Stroll in Q1 werd uitgeschakeld in de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar, was zijn onvrede merkbaar. De Aston Martin-coureur was flink pissig en leek zijn fysiotherapeut weg te duwen bij het weglopen uit de pitbox. Een bot moment, dat even later onderzocht werd door de Compliance Officer van de FIA.

Een uiting van geweld op wat voor een manier dan ook is namelijk niet wenselijk in de Formule 1. Na een onderzoek van de FIA komt het veiligheidsorgaan van de autosport nu met een verklaring. "We kunnen bevestigen dat de FIA Compliance Officer excuses heeft ontvangen van Lance Stroll voor zijn acties tijdens de FIA Formule 1 Grand Prix van Qatar in 2023."

"De Compiance Officer heeft nota genomen van de verontschuldiging en hem vervolgens een schriftelijke waarschuwing gegeven, waarbij hij Lance herinnert aan zijn verantwoordelijkheden die gebonden zijn aan de FIA Code of Ethics. De FIA hanteert een zero-tolerancebeleid tegen wangedrag en veroordeelt alle acties die iets te maken hebben met fysieke intimidatie."

De beelden van het incident zijn hieronder te zien.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af