Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2023

FIA grijpt in en stopt kat-en-muisspelletjes Verstappen met Hamilton en Leclerc

Coureurs zullen in Saoedi-Arabië niet meer hoeven te strijden om DRS bij het ingaan van de laatste bocht. In het verleden was dat namelijk een thema.

Verstappen Hamilton crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In Saoedi-Arabië zijn er drie DRS-zones, maar in aanloop naar de 2023-editie van de race in Djedda heeft de FIA de laatste van die drie zones aangepast. Tijdens de eerste edities van de race lag het meetpunt namelijk nog kort voor het ingaan van de laatste bocht.

Dat leverde kat-en-muisspelletjes op tussen Verstappen en Hamilton in 2021 en ook vorig jaar deed Verstappen dat samen met Leclerc na. In aanloop naar dat meetpunt is er namelijk een andere DRS-zone en kan de jagende coureur de aanval openen.

Als je echter al voor dat meetpunt voorbij je tegenstander bent, dan krijgt die op het daaropvolgende rechte stuk (richting de finishlijn) DRS en kan je zelf weer worden ingehaald. Aangezien er daarna een bochtig gedeelte zonder DRS volgt, wil je het liefste op dat laatste rechte stuk DRS hebben om aan te vallen.

Check op de beelden hieronder hoe het er aan toe ging in 2022, toen Verstappen en Leclerc haast 'surplace' bij het DRS-punt aankwamen. Het artikel gaat daaronder verder.

Nieuw meetpunt

In 2023 ligt het meetpunt voor het laatste DRS-stuk nu ná de bocht, meteen bij het uitkomen ervan, waardoor men bij het ingaan van de bocht geen gekke acties meer hoeft uit te voeren om zo te profiteren van DRS.

Het activatiepunt is wel hetzelfde gebleven, dus de coureurs kunnen op het laatste rechte stuk nog wel zoals vanouds even lang gebruik maken van de verminderde drag door de achtervleugel open te slaan.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen dominantie Hamilton en Mercedes overtreffen

Het F1-seizoen is één race oud, op naar de volgende! In Djedda hebben we al spectaculaire races hebben gezien. Dit jaar weer? En welke rol speelt Verstappen daarin, of rijdt hij voor dat spektakel uit? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven delen hun verwachtingen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez