Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

FIA grijpt in na angstaanjagend incident in GP Azerbeidzjan

De race zelf was niet om over naar huis te schrijven, maar bij het vallen van de vlag werd het om de verkeerde redenen in Bakoe toch nog even spannend. Esteban Ocon reed bijna in op een groep fotografen. De FIA heeft nu enkele regels veranderd.

Esteban Ocon schrok zich wezenloos toen hij in de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan op hoge snelheid de pits in reed, enkel om daar op een grote groep fotografen te stuiten die zich klaarmaakte voor de podiumceremonie. Het incident (zie video hieronder) liep met een sisser af, maar het was zaak dat wijze lessen werden geleerd.

Nu, amper een week later, laat de FIA weten de regels voor wat betreft de post race procedure te hebben aangepast. Simpel gezegd: alle mensen die zich naar het parc ferme-gebied willen begeven, dienen te wachten tot de laatste coureur de finish is gepasseerd:

  • Team mechanics are not permitted to move from their garages to the Parc Fermé with cooling fans in anticipation of their cars stopping at the end of the Race until after the last car has taken the chequered flag.
  • Any other personnel or VIPs are not permitted to enter the pit lane until after the last car has taken the chequered flag.

Het document stelt dat elke overtreding van die regels kan leiden tot het innemen van de toegangspassen van de betrokken personen voor de eerstvolgende evenementen. Er kan ook voor worden gekozen om de kwestie voor te leggen aan de stewards.

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Miami 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"