Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA introduceert nieuwe biobrandstof voor Formule 1-wagens

De Formule 1 heeft haar eerste vaten biobrandstof waarmee Formule 1-wagens aan kunnen worden gedreven, afgeleverd aan de Formule 1-motorleveranciers. Die kunnen daar mee aan de slag, zodat ze hun eigen biobrandstof kunnen gaan ontwikkelen.

De Formule 1-motorleveranciers hebben deze week een kerstcadeau ontvangen van de FIA. Ze kregen namelijk allemaal een vat met 100% duurzame brandstof, gemaakt van biologisch afval en ontwikkeld aan de hand van strenge milieu-eisen. Het maakt allemaal deel uit van de nieuwe klimaatstrategie van die mondiale autosportbond, die vanaf 2021 CO2-neutraal wil opereren en op zijn laatst in 2030 helemaal klimaatneutraal al haar activiteiten wil uitvoeren. De F1-motorlevanciers gaan nu met de brandstof testen en vanuit dat startpunt hun eigen biobrandstof ontwikkelen, waarbij de nieuwe brandstof in Formule 1 zal worden geïntroduceerd tezamen met de invoering van de nieuwe motorformule. Dat zal waarschijnlijk in 2025 of 2026 zijn. Andere kampioenschappen gaan al eerder met de biobrandstof in de tank rijden. FIA-president Jean Todt is in zijn nopjes met het nieuws, zo vertelt hij bij de bekendmaking van de invoering van de duurzame brandstof in Formule 1. "De FIA neemt haar verantwoordelijkheid en leidt de motorsport naar een toekomst waarin het haar negatieve rol vermindert en bijdraagt aan een groenere planeet." "Door deze nieuwe biobrandstof te ontwikkelen waar een Formule 1-wagen op kan rijden, nemen we een nieuwe stap vooruit. Met de hulp van de grootste energiebedrijven ter wereld kunnen we de beste technologische en klimaatvriendelijke prestaties combineren", glundert Todt. In de bijbehorende inspirerende video van de FIA, die hieronder is te bekijken, schitteren de Formule 1-coureurs.

1339549434653380608

Appreciating @F1 drivers strong commitment to #Environment . Many thanks to all of them. Today, @FIA and the entire motor sport and mobility family take a new step forward with an ambitious strategy: carbon neutrality from 2021 and net zero status by 2030. Watch the video: pic.twitter.com/ck8O6IZ6Cm — Jean Todt (@JeanTodt) December 17, 2020

Max Verstappens dominante zege bezorgde Mercedes serieus hoofdpijn. Wat betekent dit voor 2021? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het in de nieuwe RacingNews365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi