Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

FIA komt met update over financiële cijfers van F1-teams: geen duidelijkheid

Pas na de Grand Prix van Japan krijgen we meer te horen van de FIA over de financiële cijfers van de teams en of zij vorig jaar de regels hebben overtreden.

Singapore 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

'Deze woensdag', 'aankomende woensdag', 'over enkele dagen', de komende week', het zijn allemaal termen die we in Singapore voorbij hoorden komen over de dag waarop de FIA meer bekend zou maken over de teams en of ze zich vorig jaar aan de financiële reglementen zouden hebben gehouden.

Dit nieuws komt deze week niet meer, zo heeft de FIA op woensdag medegedeeld. Men geeft als nieuwe datum de maandag na de Grand Prix van Japan aan, zo laat de autosportbond weten in een statement.

Complexe zaak

Men benadrukt dat het een lastig proces is. "De FIA wil graag laten weten dat de analyse van de financiële stukken van 2021 en de daaropvolgende uitreiking van de certificaten niet op woensdag 5 oktober plaats zal vinden."

"De analyse van de financiële stukken is een lang en complex proces dat nog steeds gaande is en op 10 oktober zal worden afgerond, waarna er die dag ook certificaten kunnen worden uitgereikt. Alle teams hebben unaniem ingestemd met deze financiële reglementen. Er is tijdens het proces lang, hard en op een positieve manier samengewerkt met de Cost Cap Administration van de FIA."

Tot slot wil de autosportbond nog benadrukken dat er van lekken geen sprake is geweest. "Zoals eerder is gecommuniceerd, is er veel ongefundeerde speculatie geweest over deze zaak en de FIA wil graag benadrukken dat er geen verdere informatie zal worden verstrekt totdat de zaak is afgehandeld. Tevens benadrukken we graag dat elke suggestie dat FIA-personeel gevoelige informatie heeft gelekt ongegrond is."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

80 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"