Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

FIA komt tezamen voor topberaad over controverse GP Abu Dhabi

Momenteel zijn er gesprekken gaande op het FIA-hoofdkwartier over hoe men verder moet na de controversiële seizoensfinale in de GP van Abu Dhabi in 2021.

Start Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De hooggeplaatste personen binnen de FIA zijn deze week tezamen gekomen om te kijken hoe men stappen kan zetten inzake het onderzoek naar de controversiële seizoensfinale in Abu Dhabi. In die finale greep Max Verstappen de wereldtitel ten koste van Lewis Hamilton.

RacingNews365 heeft vernomen dat de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulaymen die vergadering voorzit, met aan zijn zijde de Deputy President for Sport, Robert Reid. Reid heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om met een gedetailleerde analyse te komen van de gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Het was wedstrijdleider Michael Masi die de wedstrijd voor één ronde op gang bracht na een safety car-periode nadat hij enkel de coureurs tussen Hamilton en Verstappen voorbij had gewuifd.

Mercedes-teambaas Toto Wolff uitte zijn woede over dat besluit via de boordradio en gaf een paar dagen later toe dat zowel hij als Lewis Hamilton gedesillusioneerd achter bleven. Ze lieten zich daarop beiden niet zien bij het FIA-prijzengala. Mercedes tekende een dubbel beroep aan, maar beide werden verworpen en na beraad besloot Mercedes daartegen niet in hoger beroep te gaan.

Wolff oordeelde onlangs dat het hele systeem van besluiten nemen in de Formule verbeterd moet worden, waarbij hij aangaf erop te vertrouwen dat de aandeelhouders goed samenwerken om de geleerde lessen in de praktijk te brengen.

Onderzoek de hoogste prioriteit voor FIA

Naar verluidt heeft Ben Sulayem het onderzoek naar de gebeurtenissen op het Yas Marina Circuit tot zijn hoogste prioriteit gemaakt sinds zijn aantreden vorige maand.

De FIA-hoofden van de diverse afdelingen zijn allemaal present voor de gesprekken van deze week. De aanbevelingen die daaruit voortkomen worden op tafel gelegd tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van de World Motor Sport Council op 3 februari aanstaande.

Eerder deze week kwamen er naar aanleiding van het ontbreken van de naam van Masi op het nieuwe FIA-organogram geruchten op gang, maar Masi legt per 2022 verantwoording af aan Single-Seater Manager and Sports Secretary Peter Bayer, zoals in december reeds gecommuniceerd is door de FIA. Dat zijn naam niet meer op de plek staat waar hij vorig jaar nog stond, is dus niet het gevolg van zijn handelen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

Ook interessant:

F1-toekomst Hamilton hangt af van FIA-onderzoek na titel Verstappen

Naar verluidt stelt Lewis Hamilton keiharde eisen aan de FIA over een onderzoek naar de controversiële titelwinst van Max Verstappen.

86 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"