Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

FIA-kopstuk per direct vervangen door topadviseur van Toto Wolff

Peter Bayer, namens de FIA sinds 2017 de Secretaris Generaal voor sport en sinds 2021 ook vanuit de FIA de Executive Director voor alle F1-zaken, heeft de autosportbond verlaten. Hij wordt vervangen door de (inmiddels voormalig) advisieur van Toto Wolff.

Peter Bayer Ross Brawn
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De FIA heeft het vertrek van kopstuk Peter Bayer aangekondigd. In 2017 kwam hij bij de FIA, waar hij de Secretary General for Motor Sport was. In die rol was hij verantwoordelijk voor alle sportieve activiteiten van de FIA.

Sinds vorig jaar combineerde hij die rol met de functie van F1 Executive Director, waarbij hij ook de eindverantwoordelijke was voor alle zaken die met de Formule 1 te maken hebben. De FIA bedankt hem hartelijk voor het werk dat hij de afgelopen vijf jaren heeft verricht.

Het is niet duidelijk waarom hij zo plots de FIA verlaat. Achter de schermen is er wel veel frictie tussen de FIA en F1-eigenaren FOM, waarbij Bayer nauw betrokken is. Overigens was Bayer de hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek naar de GP van Abu Dhabi in 2021.

Adviseur Toto Wolff wordt interim vervanger

Bayer wordt in ieder geval tijdelijk vervangen door Shaila-Ann Rao, die in het verleden al als Legal Director werkzaam was voor de FIA. Ze maakte in 2018 de overstap naar Mercedes Grand Prix Limited, waar ze achtereenvolgend General Counsel en later Special Advisor was van CEO en teambaas Toto Wolff.

Zij zal nu advies gaan geven aan de nieuwe FIA-president Mohammed ben Sulayem en de rest van het bestuur. Ze zal zich bezig houden met het monitoren en managen van strategische vraagstukken gerelateerd aan de Formule 1, commerciële onderhandelingen, het inspelen op zakelijke mogelijkheden en de evolutie van de structuur van de organisatie.

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

57 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez