© Ferrari

Nieuwsoverzicht

FIA-medewerker maakt controversiële overstap naar Ferrari

14 mrt. 2018 15:45 Jan van der Burgt 0 reacties
FIA-medewerker Laurent Mekies gaat aan de slag bij Ferrari in een nu nog onbekende rol. Een soortgelijke transfer zorgde een kleine zes maanden geleden voor controverse toen een FIA-medewerker overstapte naar Renault.

Nieuwe rol Mekies onduidelijk

Laurent Mekies zal gedurende zijn drie maanden opzegtermijn actief blijven voor de FIA, maar enkel in zijn algemene rol als veiligheidscoördinator. Alle Formule 1-gerelateerde taken legt hij per direct neer.

De transfer van Mekies kan wel eens een nieuwe rel ontketenen, aangezien Mekies mogelijk vertrouwelijke informatie over de diverse teams meeneemt naar Ferrari. Dat was een half jaar geleden althans aanleiding tot verhitte discussies toen een FIA-medewerker in dienst trad van Renault.

Red Bull-teambaas Christian Horner sprak destijds van een onacceptabele situatie: "Deze man beklede een positie binnen de FIA waarbinnen hij over concurrentiegevoelige informatie beschikte over bijvoorbeeld de nieuwe auto's voor het volgende seizoen."

Net zoals het onduidelijk is welke positie Mekies binnen Ferrari gaat bekleden, is het dus ook afwachten hoe de concurrerende teams op dit nieuws zullen reageren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen