Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

FIA past circuit GP Azerbeidzjan aan

Dit seizoen hebben we al meerdere keren gezien dat de FIA voorafgaand aan het GP-weekend een wijziging doorvoert aan het circuit. Ook voor de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn er weer aanpassingen gedaan.

Baku City Circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aankomend weekend strijkt de Formule 1 weer neer in Azerbeidzjan. Het lastige Baku City Circuit is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een favoriet onder zowel coureus als fans. Toch krijgen de coureurs dit weekend te maken met een aangepast circuit ten opzichte van ruim anderhalf jaar geleden. Want net als in Monza worden de DRS-zones in Bakoe aangepakt door de FIA.

Het circuit in de hoofdstad van Azerbeidzjan beschikt over twee DRS-zones. Eén op het rechte stuk tussen bocht twee en drie en één op het extreem lange rechte stuk richting bocht één. Beide zones worden voorafgaand aan het weekend aangepast door de FIA. De eerste DRS-zone, die tussen bocht twee en drie, wordt namelijk met twee meter ingekort. De grootste wijziging zit hem echter in de tweede DRS-zone.

Die wordt namelijk, net als in Monza, verlengd. De coureurs kunnen de achtervleugel honderd meter eerder openen. Dat is dit jaar op 347 meter na de laatste bocht, terwijl dit vorig jaar nog 447 meter was. Overigens is dit niet nieuw, want de DRS-zone werd vorig jaar juist met honderd meter ingekort. Dit om te zien of inhalen net zo makkelijk ging als de jaren daarvoor, maar dit leidde tot een klaagzang van de coureurs. Nu 'herstelt' de FIA die keuze dus en begint de DRS-zone weer 'gewoon' op dezelfde plaats als in eerdere edities.

Verder zijn er geen grote veranderingen doorgevoerd aan de rest van het circuit. Wel ligt er op twee plekken extra asfalt, tussen bocht twee en drie en tussen bocht zeven en acht. Dat laatste stuk is een van de smalste delen van het circuit en de 'run' richting de befaamde 'kasteel-bocht'. 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull