Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-president voorspelt nieuwe controverses in de Formule 1

Volgens FIA-president Mohammed Ben Sulayem zal controverse in de F1 altijd blijven, dit omdat de FIA een flinke lading aan regels zal blijven handhaven. Zo niet, dan zal de koningsklasse een soort worstelen worden.

De Formule 1 kent genoeg controverses. Vrijwel elk seizoen gebeurt er wel iets waarbij de FIA moet ingrijpen of waar een (groot) deel van de teams het totaal niet mee eens is. Dat hoort er volgens FIA-president Mohammed Ben Sulayem nou eenmaal bij. In een sport met zó veel regels en procedures kan het niet vermeden worden. En dat is ook niet erg volgens Ben Sulayem. Na afloop van het Formule 1-seizoend in 2022 legt hij tijdens het FIA-prijzengala uit dat het niet altijd slecht hoeft te zijn. "Je zal hier altijd controverse zien, dat gebeurt in de strijd tussen de teams die op de limiet presteren. Ze vinden altijd wel iets. Elk uur biedt nieuwe uitdagingen", zo trapt hij af tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Het gaat goed, maar als FIA moeten we natuurlijk ook voorzichtig zijn. Aan de ene kant is het geld belangrijk, maar aan de andere kant zijn we als bestuursorgaan onmisbaar. Je kán het in deze sport niet doen zonder de regels en het constant aanpassen en updaten van deze regels."

F1 moet geen worstelen worden

Ben Sulayem waarschuwt dat de FIA-reglementen onmisbaar zijn, hoe streng ze soms ook kunnen overkomen. "Waar wil je mee eindigen? Zoals in het worstelen? Zoals de WWE zonder bestuur? Nee, dat bestuur moet hier blijven." "De FIA is complex, dat moet ik toegeven. Waarom? Als je naar een andere sport kijkt zoals voetbal, dan zijn de regels duidelijker. Er is één grootte van het doel en één grootte van de voetbal. Iedereen kijkt toe. Als je naar de FIA kijkt, dan heb je verschillende klassen. Het karten bijvoorbeeld." "Vergeet de Formule 1 even en kijk naar alle andere klassen, zoals rallyrijden. Elke dag is een nieuwe uitdaging, maar wel een leuke uitdaging", aldus de FIA-president.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'