Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA reageert op controversiële McLaren-achtervleugel: "Diskwalificatie niet gepast"

De controversiële achtervleugel van McLaren houdt de gemoederen bezig in Singapore. Nicolas Tombazis, de technische man van de FIA, legt uit waarom het team het onderdeel moet aanpassen.

Norris Singapore FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat in Singapore veelvuldig over de achtervleugel van McLaren. In Bakoe bleek uit onboardbeelden van Oscar Piastri dat het onderdeel op en neer bewoog op het rechte stuk, met vraagtekens tot gevolg. Was het onderdeel wel legaal? Ja, bleek later, al vindt de FIA wel dat McLaren het onderdeel moet aanpassen. Nicolas Tombazis, de technische man van de FIA, legt uit waarom.

"We hebben het goed besproken na de Grand Prix van Azerbeidzjan", vertelt Tombazis tegenover Sky Sports Italië. "Meestal komen teams op vrijdag met klachten naar ons toe om het te bespreken. Het moet gezegd worden dat McLaren alle tests heeft doorstaan. Dat is belangrijk, want ze hebben voldaan aan alles wat in de technische richtlijnen staat."

Een diskwalificatie was dan ook niet nodig, stelt Tombazis. "Op basis daarvan (de legaliteit red.) leek het ons achteraf gezien niet gepast om op die manier te handelen. Alle teams, óók de teams die tegenwoordig het hardst roepen, hebben soms geprofiteerd van deze aanpak. Naar mijn mening was het de juiste manier om sportief te handelen en verdiende het geen overdrijving. Het is wel logisch, want het kampioenschap is erg spannend. In Bakoe scheen de zon vanuit een bepaalde richting, waardoor het fenomeen extra benadrukt werd. Dat was niet het geval in Monza en Spa, waar niemand het merkte. Als een ander team toen naar ons toe was gekomen, hadden we misschien iets eerder gehandeld."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Achtervleugel McLaren FIA reageert op controversiële McLaren-achtervleugel: "Diskwalificatie niet gepast"