Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

FIA-stewards deden onderzoek naar actie F1-coureur Sainz tijdens Dakar Rally

Bijzonder maar waar. Carlos Sainz, de F1-coureur en dus niet zijn vader de Rally-coureur, was de veroorzaker van een onderzoek van de stewards in de Dakar Rally 2023.

SI202301010204 hires jpeg 24bit rgb1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Een bijzonder onderzoek in de Dakar Rally, waar Ferrari-coureur Carlos Sainz jr. op bezoek was om zijn vader Carlos Sainz sr. aan te moedigen. Daar deed hij iets simpels wat zorgde voor een onderzoek naar zijn vader.

Midden in de woestijn stond Carlos namelijk op enkele meters afstand toe te kijken hoe zijn vader een noodreparatie uitvoerde aan zijn Audi-bolide. Toen deze was afgerond en de oudere van het duo weer achter het stuur kroop, deed Sainz junior de deur van de bolide dicht.

En dat viel de FIA-steward van dienst op. Volgens de Dakar-reglementen mag er tijdens een etappe binnen een kilometer van de auto namelijk geen helpende hand van het team zijn.

Geen straf

Gelukkig kwam het niet tot een straf voor Sainz, nadat hij en zijn team als verweer pleitten dat zijn zoon niet tot het team toebehoorde. De Stewards gingen daar in mee, maar benadrukten wel dat Carlos een voorbeeldfunctie heeft.

"Het gedrag van alle leden van de autosport community hoort geen twijfel op te roepen. Zeer bekende leden van die community moeten al helemaal het goede voorbeeld geven."

"De Dakar Rally maakt deel uit van een FIA-wereldkampioenschap en het is belangrijk dat de sportprincipes worden gevolgd. Het is ook belangrijk om situaties die twijfels oproepen te voorkomen. Het is dan ook lastig om uit te leggen dat een vader en zoon niets met elkaar te maken hadden."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'