Force India klimt gestaag op na een sterke GP van Italië

03 sep. 2018 07:01 René Oudman 0 reacties
Een vijfde en een zesde plaats zoals op Spa-Francorchamps zat er niet in voor Force India, dat desalniettemin wederom een dubbele puntenfinish kon overleggen na afloop van de Grand Prix van Italië. Esteban Ocon en Sergio Pérez brachten hun roze bolides op de plaatsen zeven en acht over de eindstreep, waardoor er tien waardevolle punten werden gescoord.

Waar Force India acht dagen geleden tiende en laatste stond in de strijd om het constructeurskampioenschap, is de formatie van teambaas Otmar Szafnauer het als zevende geklasseerde Toro Rosso inmiddels al tot op twee puntjes genaderd.

Ocon, die een gedegen wedstrijd reed op het Autodromo Nazionale Monza, kan lachen. "Ik ben blij met het in Italië behaalde resultaat. We mikten op P6, maar hadden niet genoeg voordeel in racetempo om Romain Grosjean aan te vallen. Een zevende en een achtste plaats is ook heel behoorlijk. Ik had een geweldige start, maar kwam op het gras terecht in de aanloop naar bocht één, waardoor ik van het gas af moest en een paar plaatsen verloor. Daarna kon ik een goede pace overleggen, waarmee ik Sainz te grazen nam. Op het einde had ik één kans om me voor Grosjean te wurmen, maar dat lukte niet."

Teammaat Pérez herstelde de op zaterdag aangerichte schade - de Mexicaan had zich in de kwalificatie niet voorbij het eerste gedeelte weten te werken. Nadat een aantal rijders terugvielen vanwege een gridstraf werd P14 de uiteindelijke startplaats van Pérez. "Het voelt heel goed om hier weg te komen met een paar punten, helemaal gezien de positie waarvandaan ik moest starten. Helaas had ik gedurende de complete race te kampen met een beschadigde wagen."

"Ik vocht in de openingsfase met Kevin Magnussen. Hij stak chicanes meermaals af en gaf de gewonnen positie niet terug. Toen ik een aanval inzette, raakten we elkaar en dat kwam mijn bolide allerminst ten goede. Ondanks de problemen die door dit incident warden veroorzaakt hebben we het toch briljant gedaan door als achtste over de meet te komen."

In de strijd om het rijderskampioenschap bezetten Pérez en Ocon negen en elf, ondanks dat het tweetal door slechts één puntje wordt gescheiden. Fernando Alonso heeft evenveel punten als Pérez, de Mexicaan is vanwege een hogere uitschieter (P3 in Baku) echter boven de Spanjaard geklasseerd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen