Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Formule 1-coureurs gaan genieten op het circuit van Zandvoort"

In het verleden reed DTM-rijder Bruno Spengler al meerdere keren op het circuit van Zandvoort. De afgelopen jaren deed het DTM-circus altijd het duinen circuit aan, waardoor de DTM-coureurs veel ervaring hebben op het Nederlandse circuit. Tijdens een interview met RacingNews365 liet de Canadees weten dat het circuit volgens hem zeer uitdagend is voor de F1-coureurs.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Naast het feit dat Spengler denkt dat het circuit zeer uitdagend is voor de Formule 1-rijders, verwacht hij ook dat de coureurs het fysiek zwaar te verduren krijgen op Zandvoort. "De Formule 1-race op Zandvoort wordt denk ik een fysiek zware race voor de coureurs. Het is een veeleisende baan waar vooral de nek het zwaar te verduren krijgt. Mijn nek kreeg het al flink te verduren toen we daar met DTM-wagens reden, maar die zijn natuurlijk veel langzamer dan de F1-wagens. Voor Formule 1-coureurs zal het nog veel zwaarder worden."

Volgens Spengler zullen de coureurs echter vooral genieten van het rond rijden op Zandvoort: "Door de prachtig lopende bochten op het Circuit Zandvoort, is de baan extreem uitdagend voor de coureurs, daar ben ik van overtuigd. De coureurs zullen het dan ook naar hun zin hebben op het circuit tussen de duinen", aldus de lachende Canadees die tegenover RacingNews365 daarnaast zijn twijfels uitsprak over de inhaalmogelijkheden op het circuit.

"Echter ben ik wel benieuwd of het ook een interessante race wordt voor de toeschouwers. De F1-wagens zijn onwijs snel en daardoor wordt het denk ik lastig om in te halen op het circuit van Zandvoort. De enige kans die je hebt is bij het aanremmen van de Tarzanbocht."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP van Nederland nieuws

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Nederland vind je hier

2 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem