Carlos Sainz Spanje

  • Team: Renault
  • Helm: Carlos Sainz - 55
  • Startnummer: 55
Toro Rosso coureur Carlos Sainz begon in 2015 aan zijn F1-carrière en staat te boek als een groot talent. De zoon van Carlos Sainz Sr. Behaalde in zijn eerste seizoenen aansprekende resultaten, maar moest het onderspit delven ten opzichte van Max Verstappen.

Carlos Sainz het Formule 1 talent uit Spanje

Sainz is bij Toro Rosso bezig aan zijn derde seizoen met dit jaar wederom Daniil Kvyat als teamgenoot. De gedroomde stap naar de top van de Formule 1 is een lastige, aangezien Red Bull voorlopig geen plaats heeft voor de jonge Spanjaard.

De weg naar de Formule 1 van Carlos Sainz

Carlos Sainz begon zijn carriere in de karting en klom via de Formule BMW op naar de Formule Renault 2.0. In zijn eerste seizoen finishte het jonge talent direct als tweede, maar Sainz wist de titel in het Noord-Europese versie van dit kampioenschap met overmacht te behalen.

In 2012 en 2013 loopt het allemaal een stuk minder soepel voor de Spanjaard. De Formule 3 en GP3 kampioenschappen verlopen weinig succesvol. Daarin komt in 2014 verandering als Carlos Sainz zijn opwachting maakt in de Formule Renault 3.5 en daarin de titel pakt als Red Bull Junior.

Red Bull geeft Sainz de kans in de Formule 1

In 2014 maakt Red Bull bekend dat het Carlos Sainz en Max Verstappen onderbrengt bij Scuderia Toro Rosso. Het juniorteam van Red Bull krijgt op deze manier een volledig nieuwe line-up van twee grote talenten.

Zowel Verstappen als Sainz presteren direct goed, maar zijn niet foutloos in hun eerste jaar. In het begin van het seizoen heeft Sainz op sommige momenten nog de overhand, met name in de kwalificatie, maar Max Verstappen slaat hard terug. De tweede seizoenshelft is hij overtuigend de beste coureur, waarbij zijn rijstijl tot de verbeelding spreekt.

Daar waar de Spanjaard vaak wat voorzichtig en gereserveerd is, is de Nederlander juist agressief en toont hij zijn inhaalkunst op ieder circuit.

Carlos Sainz worstelt met de gedachte dat Red Bull geen plaats voor hem heeft

Sainz maakt indruk in de Formule 1

In 2015 en 2016 komt het eenmaal tot een conflict tussen de beide heren. In Singapore 2015 negeert Verstappen een teamorder om Sainz voorbij te laten. Iets dat de Spanjaard niet vergeten is en in Australië 2016 geeft hij Verstappen een koekje van eigen deeg.

Na het vertrek van Verstappen naar Red Bull valt er een last van de schouders van Carlos. Hij rijdt bevrijd en laat ook mooie resultaten zien. Met regelmaat vinden we hem in de top zes van de uitslagen terug en ook dit jaar laat het talent zich vaak gelden.

De druk om bij een topteam terecht te komen lijkt soms zijn tol te eisen. Het aantal incidenten en fouten neemt toe, met onder andere een crash met Stroll en een startcrash in Canada.

Carlos Sainz crasht in Lance Stroll

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen