Sergio Perez Mexico

  • Team: Force India
  • Helm: Sergio Pérez - 11
  • Startnummer: 11
De Mexicaanse Formule 1 coureur Sergio Perez is sinds 2011 actief in de Formule 1. Perez komt momenteel uit voor het F1-team van Force India, waar hij de teamgenoot is van Esteban Ocon.

Sergio Perez - Formule 1 coureur bij Force India

In de laatste jaren is Perez uitgegroeid tot een vaste waarde in de subtop, waarbij de coureur mikt op een transfer naar één van de topteams.

© Morio

Perez zijn Formule 1 debuut bij Sauber

In 2011 zien we Sergio voor het eerst in actie in de Formule 1. Met de hulp van Mexicaanse sponsoren weet hij een plekje te veroveren bij het team van Sauber.

Als teamgenoot van Kamui Kobayashi weet Perez in zijn eerste twee seizoenen indruk te maken. Met name het seizoen 2012 is erg succesvol met drie podiumplaatsen.

De grote kans bij McLaren

Het Formule 1 team van McLaren gelooft in het talent van de nog jonge Perez. In 2013 krijgt hij dan ook zijn kans bij het team, maar het loopt uit op een teleurstelling. De druk blijkt te groot en Sergio maakt diverse fouten en is niet opgewassen tegen zijn ervaren teamgenoot Jenson Button.

Al na één seizoen zet McLaren de jonge Mexicaan opzij en kiest het voor Kevin Magnussen.

Sergio Perez klopt op de deur bij de topteams, maar het aantal vrije stoeltjes is beperkt

Succesvolle herkansing voor Perez bij Force India

Het subtopteam van Force India gelooft in zijn talent en neemt Perez op in haar team. Het blijkt een gouden zet, want samen met Nico Hulkenberg groeit het team uit tot een vaste waar in de top 10.

Perez behaalt in 2014 het eerste podium voor Force India en is ook in de daaropvolgende jaren een toonbeeld van solide prestaties. Dit ontgaat ook de topteams niet en de Mexicaan staat vaak op de shortlist van de diverse topteams.

© Force India F1 Team

De Mexicaanse zakenman Carlos Slim gelooft in een toekomst bij Ferrari en heeft er miljoen voor over om Perez daar onder te brengen. De Italiaanse renstal is echter niet geïnteresseerd en houdt vast aan Kimi Raikkonen.

In 2017 raakte Perez verzeilt in hevig gevecht met zijn nieuwe teamgenoot Esteban Ocon. De twee kwamen regelmatig met elkaar in aanraking en hebben het team hierdoor punten gekost. De Mexicaan haalde uiteindelijk dertien punten meer dan Ocon. Als Sergio ooit nog een kans wil krijgen bij een topteam moet hij in 2018 echt bijzondere dingen laten zien.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen