Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Formule 1 experimenteert met nieuwe regels DRS-gebruik

De Formule 1 zal in 2023 gaan experimenteren met nieuwe DRS-regels. Dit zal gebeuren tijdens de zes sprintraces, waarna er mogelijk vanaf 2024 nieuwe regels komen voor het gebruik van DRS.

Start Brazil 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2023 wordt er getest met nieuwe regels omtrent het gebruik van de DRS-systemen (Drag Reduction System) in de Formule 1. Tijdens de sprintraces wordt er gekeken naar een manier om meer inhaalacties te creëren met behulp van de openslaande achtervleugel. Dit wil de F1 bereiken door DRS een ronde eerder dan gebruikelijk te activeren.

Nu is het zo dat de DRS-systemen twee ronden na een start, herstart of safety car worden geactiveerd. De F1 Commission heeft echter groen licht gegeven voor een experiment in 2023 waarbij de DRS-systemen al na één ronde gebruikt mogen worden. Het experiment wordt uitgevoerd in de zes geplande sprintraces.

Met het eerder activeren van de DRS-systemen hoopt de F1 Commission (bestaande uit de FIA-president, F1-CEO en de tien F1-teams) dat er na een start, herstart of safety car sneller kan worden ingehaald. Als dit een succes blijkt te zijn, dan wordt de regel uitgebreid naar alle races in 2024.

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'