Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Formule 1-kalender 2022 gewijzigd

De Formule 1-kalender voor 2022 is definitief. Boven het weekend van de afgelaste Grand Prix van Rusland hing nog een vraagteken, maar de Formule 1 heeft de knoop nu doorgehakt.

Start Miami 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Toen Rusland eerder dit jaar Oekraïne binnenviel, handelde de Formule 1 snel en gelastte men de Formule 1 Grand Prix van Rusland af. Boven dat weekend bleef een vraagteken hangen, want welk circuit zou dat plekje innemen?

De Formule 1 heeft nu echter besloten dat er geen vervangende race wordt aangewezen en de kalender dus definitief wordt teruggebracht naar 22 races, daar waar er oorspronkelijk 23 op stonden.

Aan interesse van circuits om het plekje op de kalender over te nemen was geen gebrek, maar de Formule 1 heeft ook het financiële belang moeten overwegen. Uiteindelijk besloot men dat het belang van die extra GP niet opweegt tegen de extra kosten voor de teams voor het verschepen van materiaal en verblijf op locatie.

Bekijk hier de Formule 1-kalender 2022.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen