Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Formule 1-seizoen 2022 begint met zes wintertestdagen

Voorafgaand aan het F1-seizoen 2022 krijgen Max Verstappen en zijn rivalen gedurende zes testdagen de kans om hun nieuwe auto's aan de tand te voelen.

De Formule 1-coureurs komen gedurende zes testdagen in actie ter voorbereiding op het F1-seizoen 2022. Een seizoen dat in het teken staat van de fonkelnieuwe auto's, die er door de nieuwe reglementen compleet anders uit zullen zien. De zogeheten wintertestdagen zullen belangrijker zijn dan ooit tevoren.

De teams komen in totaal drie dagen in actie op het circuit van Barcelona en drie dagen in Bahrein. Oorspronkelijk wilden de teams nog vijf dagen testen in Barcelona, maar besloten is om dit nu te reduceren naar drie. Met name de kleinere teams gaven de voorkeur aan een vijfdaagse testweek, doordat zij over minder high-tech simulatoren beschikken dan de topteams.

Bij de eerste testweek in Barcelona, die van 23 tot 25 februari 2022 plaatsvindt, zijn journalisten aanwezig. De dagen worden echter niet live uitgezonden op TV. Per testdag wordt er een samenvatting van 60 minuten gemaakt, die via F1 TV beschikbaar wordt gesteld aan de uitzendgerechtigden. De tweede testweek, van 11 tot en met 13 maart in Bahrein, wordt wel volledig live uitgezonden via F1 TV.

Voorafgaand aan de eerste wintertestdag is het circuit van Barcelona twee dagen lang beschikbaar voor teams die er een filmdag in willen plannen. Van deze filmdagen hebben de teams er twee beschikbaar per kalenderjaar. Ook de Formule 1-kalender met races voor volgend jaar is al bekend. Deze is hier terug te vinden.

Wanneer zijn de Formule 1 wintertestdagen in 2022?

Datum Land Circuit
23 - 25 februari Spanje Barcelona
10 - 12 maart Bahrein Bahrain International Circuit

Ook interessant:

Verstappen gaat nu het verschil maken met Hamilton

Kan Max Verstappen ook in Mexico, of beter gezegd Maxico, schitteren? In de nieuwste RacingNews365-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de kansen van de Red Bull-coureur. En krijgt Lewis Hamilton weer een gridstraf. Beluister de nieuwste podcast hieronder!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024