Formule 1-team Sauber gaat verder als Alfa Romeo Racing

01 feb. 10:30 René Oudman 4 reacties
Groot nieuws vanuit Hinwil: de historische naam 'Sauber' verdwijnt van de Formule 1-grid. Komend seizoen starten Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi in de Grands Prix namens Alfa Romeo Racing.

Sauber ging in 2018 door het leven als Alfa Romeo Sauber, aangezien het Italiaanse merk als technisch partner én sponsor aan de stal die onder meer Raikkonen en Felipe Massa opleidde verbonden was. Voor 2019 wordt de invloed van Alfa Romeo verder uitgebreid. Waar het management in handen van de huidige eigenaren blijft, gaat de officiële naam van het team op de schop.

"In 2019 zullen twee historische merken, Alfa Romeo en Sauber, samen de Formule 1-circuits afreizen. Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi verdedigen de kleuren van Alfa Romeo Racing, het team dat vorig jaar bekend stond onder de naam Alfa Romeo Sauber", laat het moederbedrijf van Alfa Romeo (en tevens Ferrari), FIAT Chrysler, in een statement weten.

Teambaas Frédéric Vasseur, die in 2017 de rol als beleidsbepaler binnen het nu hernoemde team op zich nam, noemde het 'een plezier' om de naamswijziging aan te kondigen. "In 2019 zullen we inderdaad rijden onder de titel 'Alfa Romeo Racing', bevestigde de Fransman.

Alfa Romeo verscheen in 1985 voor het laatst aan de start als volwaardig constructeur. Ondanks over de diensten van zeer getalenteerde coureurs als Riccardo Patrese en Eddie Cheever te beschikken, werd het - voornamelijk vanwege motorische problemen - een jaar om snel te vergeten. Overigens kende Alfa Romeo in een grijzer verleden juist wél grote successen: met Giuseppe Farina (1950) en Juan Manuel Fangio (1951) leverde het Italiaanse merk de eerste twee Formule 1-wereldkampioenen af.

In de persoon van Raikkonen beschikt de stal uit Hinwil voor 2019 over een oude bekende. De 39-jarige Fin maakte achttien jaar geleden zijn Formule 1-debuut voor de equipe, die destijds nog gewoon 'Sauber' heette. Ook zijn nieuwe teammaat, Giovinazzi, reed zijn allereerste Grands Prix voor Sauber - de Italiaan deed dat in 2017 als vervanger. Giovinazzi werkt komend seizoen zijn eerste volledige F1-jaargang af.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen