Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Formule 1-team Sauber gaat verder als Alfa Romeo Racing

Groot nieuws vanuit Hinwil: de historische naam 'Sauber' verdwijnt van de Formule 1-grid. Komend seizoen starten Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi in de Grands Prix namens Alfa Romeo Racing.

Sauber ging in 2018 door het leven als Alfa Romeo Sauber, aangezien het Italiaanse merk als technisch partner én sponsor aan de stal die onder meer Raikkonen en Felipe Massa opleidde verbonden was. Voor 2019 wordt de invloed van Alfa Romeo verder uitgebreid. Waar het management in handen van de huidige eigenaren blijft, gaat de officiële naam van het team op de schop.

"In 2019 zullen twee historische merken, Alfa Romeo en Sauber, samen de Formule 1-circuits afreizen. Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi verdedigen de kleuren van Alfa Romeo Racing, het team dat vorig jaar bekend stond onder de naam Alfa Romeo Sauber", laat het moederbedrijf van Alfa Romeo (en tevens Ferrari), FIAT Chrysler, in een statement weten.

Teambaas Frédéric Vasseur, die in 2017 de rol als beleidsbepaler binnen het nu hernoemde team op zich nam, noemde het 'een plezier' om de naamswijziging aan te kondigen. "In 2019 zullen we inderdaad rijden onder de titel 'Alfa Romeo Racing', bevestigde de Fransman.

Alfa Romeo verscheen in 1985 voor het laatst aan de start als volwaardig constructeur. Ondanks over de diensten van zeer getalenteerde coureurs als Riccardo Patrese en Eddie Cheever te beschikken, werd het - voornamelijk vanwege motorische problemen - een jaar om snel te vergeten. Overigens kende Alfa Romeo in een grijzer verleden juist wél grote successen: met Giuseppe Farina (1950) en Juan Manuel Fangio (1951) leverde het Italiaanse merk de eerste twee Formule 1-wereldkampioenen af.

In de persoon van Raikkonen beschikt de stal uit Hinwil voor 2019 over een oude bekende. De 39-jarige Fin maakte achttien jaar geleden zijn Formule 1-debuut voor de equipe, die destijds nog gewoon 'Sauber' heette. Ook zijn nieuwe teammaat, Giovinazzi, reed zijn allereerste Grands Prix voor Sauber - de Italiaan deed dat in 2017 als vervanger. Giovinazzi werkt komend seizoen zijn eerste volledige F1-jaargang af.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"