Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Point

Het voormalige Force India, dat halverwege 2018 werd omgedoopt tot Racing Point, gaat in 2020 haar tweede volwaardige Formule 1-seizoen in. Het zal tevens ook het laatste seizoen zijn onder deze naam, daar de renstal vanaf 2021 door het leven zal gaan als het fabrieksteam van Aston Martin.

Biografie Racing Point

Force India was echter ook één van de vele gedaanten van het team dat in 1991 als Jordan het levenslicht zag. Dat team was redelijk succesvol als privéteam met enkele overwinningen, maar desondanks ging het team in 2005 ter ziele. Het ging daarna door het leven als Midland F1 en het Nederlandse Spyker, voordat het omgedoopt werd tot Force India.

Onder die naam wist het team zich te profileren als 'best of the rest', of winnaar van het B-kampioenschap. In 2018 kwam het team in dusdanig grote financiële nood, dat het in Lawrence Stroll de geldschieter en redder vond om het team overeind te houden. Esteban Ocon, Mercedes' kroonprins, werd geslachtofferd ten faveure van Lance Stroll. De Canadees wordt bij het team vergezeld door Racing Point-meubelstuk Sergio Perez.

Ook in 2020 zullen de Canadees en de Mexicaan het rijdersduo vormen van het team, dat hard aan de weg aan het timmeren is. De naweeën van de financiële overname mogen komend jaar geen excuus meer zijn en het team hoopt haar status als best of the rest, dat het enkele seizoen geleden nog genoot, weer te heroveren.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"