Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly boos op Magnussen: 'Ze moeten hem flink straffen'

Het gedrag van Kevin Magnussen was ook Baku weer een van de gespreksonderwerpen. Toro Rosso-coureur Pierre Gasly noemt de Deen zijn meest gevaarlijke tegenstander ooit. De Fransman werd door Magnussen in de slotfase van de race tegen de muur gedwongen.

Pierre Gasly is niet de eerste coureur die zijn beklag doet over Kevin Magnussen. De Deen heeft een reputatie en houdt die regelmatig hoog. In Baku dwong hij Pierre Gasly de muur in. Althans, zo luidt de lezing van de Fransman. "Kevin is erg gevaarlijk, ik reed denk ik nooit tegen een gevaarlijkere tegenstander dan hij. Hij dwong me bij de herstart letterlijk met 300 kilometer per uur de muur in." "Ik ging langszij en hij stuurde gewoon op me in. Mijn voorwielen kwamen los van de grond, mijn spiegel brak af en en de stuurinrichting was krom."

De lezing van Magnussen dat hij Gasly nooit heeft gezien door vibraties in de auto, doet de Toro Rosso-coureur af als complete onzin: "Hij wist precies wat hij deed, want zo reed hij de hele race al. Sterker nog, hij rijdt altijd zo. Ik vind het prima dat er hard geracet wordt, maar hier ging hij echt over de limiet. Wat mij betreft verdient dit soort coureurs direct de helft van het maximaal te behalen strafpunten." Magnussen kreeg na afloop van de race een tijdstraf van tien seconden en 2 strafpunten op zijn licentie van de wedstrijdleiding.

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China