Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly vindt Verstappen de beste van allemaal: "Hij wordt wereldkampioen”

Pierre Gasly kijkt vol goede moed uit naar het nieuwe seizoen bij het tot AlphaTauri omgedoopte Toro Rosso. Hij voelt zich naar eigen zeggen thuis bij de renstal uit het Italiaanse Faenza. Toch zit de degradatie bij Red Bull Racing de Fransman nog steeds een beetje dwars. “Ik reed naast de beste coureur in het veld.”

Sinds Pierre Gasly terug is bij het voormalige Toro Rosso – de renstal waar hij in het najaar van 2017 debuteerde - etaleert hij weer zijn flair en aanvalslust. De goede vorm werd afgelopen najaar op Interlagos beloond met een verrassende, maar niet minder knappe tweede plaats achter voormalig Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. Vooral het sprintduel met Lewis Hamilton bij het opkomen van het rechte stuk richting finishvlag maakte grote indruk.

Hoewel AlphaTauri Gasly dus goed doet, zit de degradatie hem nog steeds niet lekker. In een interview met Auto Bild spreekt hij van een ‘onnodige’ beslissing. "Iedereen heeft zijn eigen mening. Ik denk niet dat dat nodig was. Ik ben zeker niet vergeten hoe ik een auto moet besturen."

Maar Gasly zegt in het reine te zijn gekomen met zijn nieuwe rol. "Er waren vorig jaar veel ongelukkige momenten. Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Ik kan het verleden niet veranderen, ik kan alleen de toekomst beïnvloeden. Ik stop er al mijn energie in. Ik ben een snelle coureur, ik vocht voor overwinningen, polepositions en kampioenschappen en had een geweldige tijd met Toro Rosso. Nu heb ik een heel jaar met AlphaTauri voor de boeg. Het doel is hetzelfde: het beste geven op persoonlijk niveau en het team de punten geven die het verdient."

De 24-jarige coureur uit Rouen benadrukt dat hij bij Red Bull Racing in Max Verstappen niet zomaar een teamgenoot had: ​​"Hij is een van de meest getalenteerde, zo niet de beste, coureur in het veld. Hij heeft meer dan eens aangetoond dat hij dingen kan doen die vele anderen niet kunnen. Ik weet zeker dat hij ooit wereldkampioen wordt. Ik heb slechts twee jaar ervaring in de Formule 1, maar ik heb hem meer dan eens op de kart bestreden. Het is aan mij om te bewijzen dat ik in de toekomst met hem kan blijven vechten - ook voor kampioenschappen."

Daniil Kvyat, Gasly’s teamgenoot bij AlphaTauri, is het levende bewijs dat een coureur bij Red Bull Racing snel uit de gratie kan raken, maar ook een tweede kans kan krijgen. Dat zou wellicht kunnen betekenen dat Gasly een nieuwe kans krijgt bij Red Bull Racing mocht er in de toekomst om wat voor reden dan ook een vacature ontstaan. "Het is te vroeg om hierover te praten, maar ik wil natuurlijk in de snelste auto rijden die er is. Mijn persoonlijke doel is om in de toekomst voor overwinningen en kampioenschappen te vechten en uiteraard zou Red Bull me een auto kunnen bieden. Maar nu richt al mijn energie op AlphaTauri. We hebben veel werk voor de boeg."

Pierre Gasly eindigde afgelopen jaar met 95 punten als zevende in het wereldkampioenschap, een puntje achter McLaren-coureur Carlos Sainz en net voor Alexander Albon, de man aan wie Gasly zijn stoeltje bij Red Bull Racing halverwege het seizoen moest afstaan.

RB16

De geheimen van de nieuwe Red Bull van Verstappen in beeld

Het team van Red Bull deed er alles aan om zo min mogelijk prijs te geven van de RB16, de nieuwe wagen van Max Verstappen en Alexander Albon. RacingNews365 nam de nieuwe auto onder de loep en toverde opvallende details tevoorschijn.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten