© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly waarschuwt: "Japanse werkwijze is totaal anders dan Europese"

12 feb. 16:30 René Oudman 0 reacties
Het zal niemand zijn ontgaan: komend jaar rijdt Red Bull Racing met motoren van het merk Honda. Het Japanse automerk keerde in 2015 als motorbouwer terug in de Formule 1, om na drie vruchtloze McLaren-jaren de overstap te maken naar Toro Rosso. Omdat het zusterteam van Red Bull goede resultaten boekte, werden de handen ook met het hoofdteam ineengeslagen.

Pierre Gasly rijdt sinds de start van 2017 met Honda-motoren. De 23-jarige Fransman, die komend jaar zijn entree maakt bij Red Bull Racing als teammaat van Max Verstappen, reed voor zijn Toro Rosso-Honda jaar in de Japanse Super Formula-klasse. Aldaar beschikte de Fransman ook al over een krachtbron van Honda.

Gedurende zijn Super Formula-seizoen was Gasly geregeld te vinden in het land van de rijzende zon. "Ik heb veel tijd doorgebracht in Japan, heb de cultuur geleerd, snap de manier waarop ze communiceren en werken. Het verschilt behoorlijk van Europa, je moet aanpassen aan de cultuur en snappen hoe dingen werken als je de samenwerking wilt optimaliseren."

De nieuwe teammaat van Verstappen erkent dat hem dit in de kaart heeft gespeeld bij zijn vorige werkgever. "Dit hielp me bij Toro Rosso. Er zijn veel dingen die je moet snappen en ik heb de kans gehad om daar al heen te gaan. Ik denk dat dit me zal helpen in het contact met de engineers. "

Honda zal niet direct in staat zijn om voor titels te strijden, denkt Gasly. "We moeten ze wel tijd geven. Vergeet niet dat de Formule 1 het hoogst haalbare is in de autosport, als je een nieuwe partnership start duurt het altijd even voor alles gesmeerd gaat. Red Bull en Honda hebben echter dezelfde doelen en ik denk dat ze uiteindelijk zullen bereiken waar ze naar streven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen