Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Gasly wil nieuw kwalificatiedrama voorkomen: "Dit weekend voorzichtiger"

Een gigantische blunder zorgde er tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië voor dat Pierre Gasly in zijn eerste optreden als Red Bull Racing-coureur niet verder dan een zeventiende startplaats kwam. Het team achtte de 23-jarige Fransman wel veilig voor wat betreft het overleven van het eerste segment, maar niets bleek minder waar.

Waar Red Bull Racing-teammaat Max Verstappen een keurige vierde startplaats liet opvolgen door een nog betere derde plek aan de eindstreep, daar moest Gasly genoegen nemen met een teleurstellende elfde stek. De Fransman heeft zodoende nog geen WK-punten achter zijn naam staan. Desondanks denkt Gasly dat het totaalpakket hem een aardige sloot van die punten kan opleveren.

"Eigenlijk kwamen we prima voor de dag in Australië, tijdens de trainingen zagen we er goed uit", spreekt Gasly tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Bahrein in Sakhir. "Het kwalificatiedrama heeft ons veel pijn gedaan en het was naderhand lastig te accepteren dat ik geen enkel punt heb gescoord in Melbourne. We verdienden namelijk veel meer."

Gasly weet dat hij en zijn team in de komende kwalifcatiesessie, zaterdagmiddag op het Bahrain International Circuit, op hun hoede zullen zijn. "We snappen nu hoe sterk de andere teams zijn, het staat gewoonweg dichter op elkaar dan het geval was in 2018. Daarentegen moet ik trouwens wel zeggen dat het Melbourne Grand Prix Circuit natuurlijk één van een soort is. In Bahrein rijden we op een iets 'normaler' circuit."

In 2018 scoorde Gasly dankzij een knappe vierde plaats zijn tot dusver beste resultaat in de koningsklasse van de autosport. "We gaan dit jaar voor het best denkbare resultaat en de prestatie van Max in Australië heeft ons vleugels gegeven. Ik was blij voor Max, voor het team en natuurlijk ook voor Honda, dat haar eerste podiumplaats sinds de terugkeer mocht noteren. Het zou fijn zijn als ik ook een sterk resultaat neer kon zetten", besluit de Fransman.

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek