Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly wuift woorden Marko over snellere Verstappen weg: "Er is maar één conclusie"

Enige tijd geleden riep Helmut Marko dat Max Verstappen in de AlphaTauri van Pierre Gasly zeker twee tienden sneller zou zijn dan de Fransman. Geconfronteerd met die uitspraak, geeft Gasly aan heel weinig te kunnen met die woorden.

Pierre Gasly wordt al tijden geroemd om wat hij bij AlphaTauri laat zien. Hij is daar na zijn degradatie van Red Bull naar dat team uitgegroeid tot de onbetwiste kopman. Hij zit bij AlphaTauri stevig in het zadel en laat mooie dingen zien, maar toch stelde Helmut Marko in gesprek met Duitse media dat Max Verstappen in de AT02 bijvoorbeeld tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein twee tienden van een seconde sneller zou zijn. Gasly, die laat blijken die woorden mee te hebben gekregen, geeft in een exclusief interview met RacingNews365 aan dat hij er niets mee kan: "Voor mij is het heel simpel. Ik geef niks om dat soort hypothetische zaken." In plaats daarvan wijst hij liever op de feiten die bij die bewuste kwalificatie in Sakhir hoorden: "De feiten laten zien dat het één van de beste kwalificaties in de historie van het team was. En de conclusie die daaruit getrokken kan worden, is dat ik extreem snel kan zijn als ik een snelle auto tot mijn beschikking heb. Dat is de enige conclusie die getrokken kan worden. Punt uit." Sowieso heeft Pierre Gasly het wel een beetje gehad met Red Bull, in ieder geval met de vragen die gaan over zijn tijd als teamgenoot van Max Verstappen: "Om eerlijk te zijn, ben ik helemaal klaar met vragen over Red Bull. Ik heb geen zin om daar nog langer vragen over te beantwoorden. Het gaat over zaken die twee jaar geleden speelden."

AlphaTauri niet binnen één of twee jaar een topteam

Pierre Gasly

Afgelopen seizoen moest Red Bull op zoek naar een mogelijke vervanger voor Alexander Albon. Gasly liet toen blijken klaar te staan, indien ze zijn diensten nodig hadden. Nu echter lijkt hij wel even klaar te zijn met het team waar hij in 2019 voor uitkwam: "Ik ben verdergegaan." Ziet hij zich dan tot in lengte van dagen misschien bij AlphaTauri blijven? Het antwoord is duidelijk, hij sluit dat niet uit: "Ja, waarom niet? Uiteindelijk is mijn doel in de Formule 1 glashelder. Ik wil om overwinningen en wereldtitels kunnen vechten. Dat is waar ik hard voor werk. Als dit project ons daartoe in staat stelt, waarom niet? Dan zie ik het probleem niet." Hij weet echter ook dat AlphaTauri niet van vandaag op morgen een team zal zijn dat met de gekende topteams zal knokken: "Dat heeft meer tijd nodig dan één of twee jaar. Maar we zijn bezig aan een project voor de lange termijn." "Nu zijn we nog niet groot genoeg om het tegen Mercedes en Red Bull op te nemen, maar als we onze kennis en het budget op de juiste manier in gaan zetten, waarom zou het dan niet kunnen? Ook in de MotoGP zien we bijvoorbeeld dat kleine privéteams kunnen winnen van de topteams. Als de reglementen dat promoten moet dat ook in de Formule 1 mogelijk zijn."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs