Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valentino Rossi

Geëmotioneerde Rossi: "Ik had nog 30 jaar door willen gaan, maar dit is de juiste keuze"

Valentino Rossi maakte op donderdag bekend dat hij zijn helm aan de wilgen hangt. De negenvoudig MotoGP-wereldkampioen kondigde zijn afscheid geëmotioneerd aan tijdens een speciaal ingelaste persconferentie voor aanvang van de Grand Prix van Oostenrijk.

Donderdag kondigde de MotoGP een speciale persconferentie aan, waarin Valentino Rossi de hoofdrol zou spelen. Al snel werd duidelijk dat de Yamaha-coureur na 26 jaar zijn afscheid zou aankondigen. De normaal gesproken zeer koele Rossi kreeg het na het zien van een eigen carrière videocompilatie zichtbaar moeilijk en liet dat ook blijken uit zijn woorden. "Ik was graag nog 30 jaar doorgegaan als dat mogelijk was geweest, maar het zat er niet meer in. Ik denk dat dit de juiste keuze is, ondanks dat ik in 2022 nog de mogelijkheid heb om verder te gaan bij mijn eigen Ducati-team. Het is denk ik niet de juiste keuze voor mij om naar dat team te gaan en daarom neem ik aan het einde van dit seizoen afscheid van de MotoGP."

"Al voorafgaande aan dit seizoen liet ik weten dat ik halverwege het seizoen een keuze zou maken over mijn toekomst. De resultaten vallen dit seizoen erg tegen en daarom heb ik besloten om afscheid te nemen van de sport", aldus Rossi, die vooral blij is met de rol die hij heeft gespeeld in de promotie van de motorsport. "Ik denk dat ik veel fans hebben weten te bereiken die voorheen niet naar de motorsport keken en daar ben ik onwijs trots op. Dat heeft mijn privéleven niet makkelijker gemaakt, maar toch ben ik er trots op dat ik de sport zo heb kunnen helpen. Ik heb dan ook genoten van mijn carrière in de motorsport."

"Ik heb veel mensen blij gemaakt op de zondagmiddag en dat is iets dat ik zal koesteren", vervolgt hij. "Zij konden die twee uren op zondag aan iets anders denken doordat ze met mij en de MotoGP bezig waren en dat geeft me nog altijd een geweldig gevoel: dat ik iets heb kunnen betekenen voor mensen. Natuurlijk had ik daarom graag verder willen gaan, omdat het me zoveel mooie emoties heeft gegeven. Toch denk ik niet dat het de juiste keuze zou zijn om nog door te gaan, ook omdat ik bij Ducati aan een nieuw project zou moeten beginnen."

"Dat betekent dat ik meerdere jaren nodig zou hebben en ik weet niet of ik die nog heb in mijn carrière, dus daarom denk ik dat het beter is om te stoppen", laat een trotse Rossi weten. De Italiaan hoopt zijn racecarrière nog wel vervolg te geven op vier wielen. "Auto's geven me niet hetzelfde gevoel als het racen op motoren, maar ik hoop in de komende jaren nog zeker met bolides te racen. Zo heb ik al eens gezegd dat ik graag de 24 uur van Le Mans zou willen rijden en misschien komt dat nu wel op mijn pad. Voor nu richt ik me nog vooral op het laatste half jaar in de MotoGP en hoop ik dat verhaal goed af te kunnen sluiten."

Rossi reageerde tot slot nog verrassend op de vraag wat hij het meeste gaat missen aan de sport. Dat zijn namelijk niet de overwinningen. "Het gevoel op de zondagmorgen, de warming-up en daarna de opbouw naar de race. De spanning die dat met zich mee brengt, de sfeer die er dan op het circuit en de paddock mede dankzij de fans hangt. Dat ga ik het meest missen. Het algehele plaatje ook, het racen op het hoogste niveau op motoren, dat zal ik zonder meer gaan missen", als de Italiaan.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"