Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen paniek bij Hamilton ondanks ongewone negatieve statistiek

Lewis Hamilton leek tijdens de Britse Grand Prix enige tijd mee te strijden voor de overwinning, maar ondanks het rijden van de snelste ronde en - naar eigen zeggen - soms meer snelheid te hebben dan Ferrari en Red Bull, moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

Voor het eerst dit Formule 1-seizoen leek Mercedes enigszins in de buurt te komen van een Grand Prix-overwinning. Lewis Hamilton kon zich meten met de coureurs aan de voorkant van het veld, al werd hij uiteindelijk derde in zijn thuisrace. De snelheid was er ongetwijfeld: hij klokte de snelste ronde en reed op een gegeven moment sneller dan de concurrenten van Red Bull en Ferrari. Hamilton is tevreden over de progressie van Mercedes, maar beter kan het altijd, zo legt hij uit aan onder meer RacingNews365. "Het is erg bemoedigend dat we meededen aan het gevecht. Er waren momenten, een goede periode zelfs, waarin ik mee kon komen met de Ferrari's. Soms was ik zelfs sneller. We hadden ook de snelste ronde, bijvoorbeeld." Deze snelheid is volgens de zevenvoudig wereldkampioen te danken aan het Mercedes-upgradepakket, welke in Groot-Brittannië werd geïntroduceerd. "De racepace is ongetwijfeld verbeterd. Het was al het sterkste onderdeel van onze auto, maar het heeft ons nu een stuk dichter bij (de topteams, red.) gebracht. We zijn nog niet in staat om te winnen, maar zitten er niet ver vanaf."

Mislopen overwinning maakt Hamilton weinig uit

Hamilton heeft dit Formule 1-seizoen nog geen race gewonnen. Bovendien is het de eerste keer dat hij na tien Grands Prix in een jaar nog geen race heeft gewonnen. Wanneer hem gevraagd wordt of het een raar gevoel is dat hij misschien voor het eerst in zijn F1-carrière een seizoen meemaakt zonder overwinning, reageert hij kalm. "Het is totaal geen raar gevoel. Ik heb veel jaren in mijn carrière gehad waarin ik... nou ja, misschien niet veel, maar ik heb zeker jaren gehad waarin ik over een lange periode geen overwinning boekte." Of de teller van het aantal zeges dit jaar op nul blijft bij Hamilton, dat betwijfelt hij. "De progressie bij ons tijdens de laatste races heeft ons zeker hoop gegeven. Er zit potentie in de auto en we moeten gewoon rustig doorgaan, gefocust blijven en niet opgeven", aldus de Mercedes-coureur.

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af