Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Gefrustreerde Hamilton ten einde raad: "Dit is hoe het nu is"

Tijdens de tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Australië werd bevestigd dat Mercedes ook in Melbourne niet meedoet voor het podium. Lewis Hamilton ziet geen mogelijkheid meer tot verbetering.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was een teleurstellende trainingsdag voor Mercedes in Australië. George Russell en Lewis Hamilton kwamen niet verder dan de elfde en dertiende plaats tijdens VT2. Het voorheen zeer dominante team moet in Melbourne gaan strijden om in de punten te rijden, terwijl Ferrari en Red Bull het uitvechten aan de voorkant van het veld.

Volgens Hamilton heeft alles wat Mercedes ook probeert weinig zin en moet de Duitse renstal genoegen nemen met waar ze nu staan. "Elke verandering aan de auto maakt op dit moment geen verschil", zegt hij. "Dat is het meest lastige. Je stapt erg optimistisch in de auto en voert wat veranderingen door, maar het wil maar niet verbeteren."

"We hadden het een en ander veranderd van de eerste naar de tweede vrije training, maar tijdens de eerste sessie was het nog beter. De tweede training was een stuk lastiger", blikt de zevenvoudig wereldkampioen terug op de eerste testdag in Melbourne.

Hamilton terughoudend over verbetering bij Mercedes

Voor de GP van Australië heeft Mercedes nog weinig tot geen upgrades. Hamilton verwacht dan ook geen vooruitgang tijdens de rest van het weekend. "Het wordt lastig om onze weg terug (naar de top, red.) te vinden. We kunnen hier gewoon weinig aan doen. Dit is hoe het nu is."

"We moeten er maar gewoon mee gaan rijden, dat is nogal frustrerend. We proberen namelijk elke ronde te pushen en als je dan een prima ronde neerzet, dan is het 1,2 seconde langzamer. Dat is gewoon een lastig verhaal."

Ook interessant:

Verstappen geniet voorzichtig, Hamilton ten einde raad

Verstappen voelt zich goed in Australië, terwijl Hamilton ten einde raad was na de vrijdagse trainingen. Al het nieuws na de vrije training in een korte video, die hieronder te zien is.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

52 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022