Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Geliefde oud-F1-coureur De la Rosa krijgt een nieuwe rol bij Aston Martin

Voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa zal vanaf heden de functie vervullen als teamambassadeur bij Aston Martin. De Spanjaard kan niet wachten om aan de slag te gaan bij de Britse renstal.

Voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa treed toe bij het team van Aston Martin als Team Ambassador. De 51-jarige Spanjaard heeft een mooie carrière als coureur in de koningsklasse van de autosport achter de rug. Tussen 1999 en 2012 reed hij 104 Grands Prix voor vijf teams en behaalde hij één keer een podiumplek door het zilver te pakken in Hongarije in 2006 voor het team van McLaren.

Hij is daarnaast één van de meest ervaren testrijders in de geschiedenis van de Formule 1. Hij maakte maar liefst 105.288 testkilometers in een F1-bolide; dat staat gelijk aan ongeveer 2,5 keer rond de aarde!

De la Rosa zal bij Aston Martin een allround functie vervullen als ambassadeur waarin hij zich bezig houdt met zaken als communicatie, media, PR, marketing, promotie, commerciële zaken en algemene advieswerkzaamheden met als doel om het potentieel van het team naast het circuit te maximaliseren.

De la Rosa: "Kijk uit naar de samenwerking met Alonso"

De la Rosa kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Aston Martin, het team waar landgenoot en vriend Fernando Alonso in 2023 voor zal rijden.

"Ik ben enthousiast om bij Aston Martin aan de slag te gaan als ambassadeur van het team", laat De La Rosa weten. "Ik ken al veel gezichten binnen het team, omdat ik tijdens mijn tijd bij McLaren en Ferrari nauw heb samengewerkt met Fernando Alonso (die in 2023 voor het team zal rijden, red.). Ik kijk ernaar uit om iedereen binnen de organisatie te leren kennen."

"Ik zal gebruik maken van mijn ervaring en expertise om het team te helpen groeien en het momentum, dat het team in de aanloop naar het 2023-seizoen heeft opgebouwd, verder te ontwikkelen."

"Ik ben ervan bewust dat de potentie van dit team enorm is en dat de aanstelling van meerdere nieuwe technische leiders en de komst van Fernando volgend jaar de vastberadenheid van het team om te slagen verder versterken."

"Ik kijk uit naar de samenwerking met Fernando, mijn oude vriend en landgenoot, zoals je mag verwachten. En ook Lance Stroll, een begenadigd coureur die alle juniorcategorieën heeft gewonnen op weg naar de Formule 1."

"Het is het perfecte moment om bij de organisatie te komen en ik zal hard werken om ervoor te zorgen dat we elke kans maximaliseren, terwijl we samen bouwen aan een leuke toekomst."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"