Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geliefde oud-F1-coureur De la Rosa krijgt een nieuwe rol bij Aston Martin

Voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa zal vanaf heden de functie vervullen als teamambassadeur bij Aston Martin. De Spanjaard kan niet wachten om aan de slag te gaan bij de Britse renstal.

Voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa treed toe bij het team van Aston Martin als Team Ambassador. De 51-jarige Spanjaard heeft een mooie carrière als coureur in de koningsklasse van de autosport achter de rug. Tussen 1999 en 2012 reed hij 104 Grands Prix voor vijf teams en behaalde hij één keer een podiumplek door het zilver te pakken in Hongarije in 2006 voor het team van McLaren. Hij is daarnaast één van de meest ervaren testrijders in de geschiedenis van de Formule 1. Hij maakte maar liefst 105.288 testkilometers in een F1-bolide; dat staat gelijk aan ongeveer 2,5 keer rond de aarde! De la Rosa zal bij Aston Martin een allround functie vervullen als ambassadeur waarin hij zich bezig houdt met zaken als communicatie, media, PR, marketing, promotie, commerciële zaken en algemene advieswerkzaamheden met als doel om het potentieel van het team naast het circuit te maximaliseren.

De la Rosa: "Kijk uit naar de samenwerking met Alonso"

De la Rosa kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Aston Martin, het team waar landgenoot en vriend Fernando Alonso in 2023 voor zal rijden. "Ik ben enthousiast om bij Aston Martin aan de slag te gaan als ambassadeur van het team", laat De La Rosa weten. "Ik ken al veel gezichten binnen het team, omdat ik tijdens mijn tijd bij McLaren en Ferrari nauw heb samengewerkt met Fernando Alonso (die in 2023 voor het team zal rijden, red.). Ik kijk ernaar uit om iedereen binnen de organisatie te leren kennen." "Ik zal gebruik maken van mijn ervaring en expertise om het team te helpen groeien en het momentum, dat het team in de aanloop naar het 2023-seizoen heeft opgebouwd, verder te ontwikkelen." "Ik ben ervan bewust dat de potentie van dit team enorm is en dat de aanstelling van meerdere nieuwe technische leiders en de komst van Fernando volgend jaar de vastberadenheid van het team om te slagen verder versterken." "Ik kijk uit naar de samenwerking met Fernando, mijn oude vriend en landgenoot, zoals je mag verwachten. En ook Lance Stroll, een begenadigd coureur die alle juniorcategorieën heeft gewonnen op weg naar de Formule 1." "Het is het perfecte moment om bij de organisatie te komen en ik zal hard werken om ervoor te zorgen dat we elke kans maximaliseren, terwijl we samen bouwen aan een leuke toekomst."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein