Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gepikeerde Gasly diep teleurgesteld in AlphaTauri: "We hebben het weggegooid"

Pierre Gasly zag door een slechte call van zijn team veel WK-punten in rook opgaan. De Fransman is na afloop van de race diep teleurgesteld.

Pierre Gasly was op weg naar een mooi aantal punten tijdens de GP van Singapore, totdat zijn team een discutabele tactische beslissing nam. De Fransman, die samen met zijn team geen heel lekker seizoen kent, lag op de zesde plek en had dus 8 WK-punten in het vizier. Toen het moment echter kwam om de overstap te maken van de intermediates naar de slicks, ging zijn team de fout in. In ronde 34 was hij namelijk een van de eerste die naar binnen werd geroepen voor de medium banden. Enkele ronden later volgden Lance Stroll en Sebastian Vettel, die weer voor Gasly de baan op kwamen. Zo werd een zesde plek toen een achtste plek en toen Daniel Ricciardo enkele ronden later tijdens een safety car, nota bene veroorzaakt door de andere AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda, een 'gratis' pitstop kon maken werd dat P9. Max Verstappen kwam in de slotfase nog langszij: P10.

Boze Gasly

Zo werden 8 mogelijke WK-punten er uiteindelijk 1. Tot overmaat van ramp scoorde Aston Martin met een zesde en achtste plek in totaal 12 punten en ging de Britse formatie voorbij aan AlphaTauri in het kampioenschap der constructeurs. AlphaTauri staat nu op P9, met alleen Williams nog achter zich. Pierre Gasly was na afloop zeer teleurgesteld in zijn team, vertelt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Als je het niet goed doet, dan verdien je het ook niet. Zo simpel is het. Deze zondag deden we het niet goed. We reden voor de twee Aston Martins, hadden track position, maar gooiden alles weg omdat we te vroeg naar binnen reden." "Er was helemaal geen communicatie, geen dialoog, niets. Dat snap ik niet. We namen een gok op een moment dat het helemaal niet nodig was. We maakten een pitstop en de rest niet, waarna we door vier auto's werden geovercut..."

Gasly wijst naar Ricciardo

Terwijl Gasly terugzakte naar P10, was het Daniel Ricciardo die daar de meeste profijt van had en, mede door wat geluk met de safety car, op de vijfde plek finishte. "Zo hadden wij het moeten doen", hekelt Gasly. "We hebben veel punten, belangrijke punten, verloren. Ik ben gewoon verdrietig en niet blij met onze prestaties." "Als het team het aan mij had gevraagd, dan had ik gezegd geen pitstop te willen. Het was duidelijk te vroeg voor een pitstop. Ik snap niet waarom we het hebben gedaan. Dat gaan we nog eens bekijken. Ze zullen hun redenen hebben gehad, maar dan moet je die wel communiceren. Dat was niet het geval." "Als je in Singapore voor je rivalen rijdt en track position hebt, terwijl het circuit opdroogt dus het opwarmen van de banden lastig wordt, dan snap ik niet waarom je dit risico zou nemen. We hebben onze plek gewoon weggegeven." "Wanneer krijgen we nou de kans om als vijfde te finishen?", vervolgt de gepikeerde Fransman. "Dat is dit jaar nog maar een keer eerder gebeurd in 17 races. Het is dus frustrerend, want we pushen allemaal heel hard en hier in Singapore hebben we geen goede beslissingen genomen."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap