Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gepikeerde Gasly diep teleurgesteld in AlphaTauri: "We hebben het weggegooid"

Pierre Gasly zag door een slechte call van zijn team veel WK-punten in rook opgaan. De Fransman is na afloop van de race diep teleurgesteld.

Gasly Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Pierre Gasly was op weg naar een mooi aantal punten tijdens de GP van Singapore, totdat zijn team een discutabele tactische beslissing nam. De Fransman, die samen met zijn team geen heel lekker seizoen kent, lag op de zesde plek en had dus 8 WK-punten in het vizier.

Toen het moment echter kwam om de overstap te maken van de intermediates naar de slicks, ging zijn team de fout in. In ronde 34 was hij namelijk een van de eerste die naar binnen werd geroepen voor de medium banden. Enkele ronden later volgden Lance Stroll en Sebastian Vettel, die weer voor Gasly de baan op kwamen.

Zo werd een zesde plek toen een achtste plek en toen Daniel Ricciardo enkele ronden later tijdens een safety car, nota bene veroorzaakt door de andere AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda, een 'gratis' pitstop kon maken werd dat P9. Max Verstappen kwam in de slotfase nog langszij: P10.

Boze Gasly

Zo werden 8 mogelijke WK-punten er uiteindelijk 1. Tot overmaat van ramp scoorde Aston Martin met een zesde en achtste plek in totaal 12 punten en ging de Britse formatie voorbij aan AlphaTauri in het kampioenschap der constructeurs. AlphaTauri staat nu op P9, met alleen Williams nog achter zich.

Pierre Gasly was na afloop zeer teleurgesteld in zijn team, vertelt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Als je het niet goed doet, dan verdien je het ook niet. Zo simpel is het. Deze zondag deden we het niet goed. We reden voor de twee Aston Martins, hadden track position, maar gooiden alles weg omdat we te vroeg naar binnen reden."

"Er was helemaal geen communicatie, geen dialoog, niets. Dat snap ik niet. We namen een gok op een moment dat het helemaal niet nodig was. We maakten een pitstop en de rest niet, waarna we door vier auto's werden geovercut..."

Gasly wijst naar Ricciardo

Terwijl Gasly terugzakte naar P10, was het Daniel Ricciardo die daar de meeste profijt van had en, mede door wat geluk met de safety car, op de vijfde plek finishte. "Zo hadden wij het moeten doen", hekelt Gasly. "We hebben veel punten, belangrijke punten, verloren. Ik ben gewoon verdrietig en niet blij met onze prestaties."

"Als het team het aan mij had gevraagd, dan had ik gezegd geen pitstop te willen. Het was duidelijk te vroeg voor een pitstop. Ik snap niet waarom we het hebben gedaan. Dat gaan we nog eens bekijken. Ze zullen hun redenen hebben gehad, maar dan moet je die wel communiceren. Dat was niet het geval."

"Als je in Singapore voor je rivalen rijdt en track position hebt, terwijl het circuit opdroogt dus het opwarmen van de banden lastig wordt, dan snap ik niet waarom je dit risico zou nemen. We hebben onze plek gewoon weggegeven."

"Wanneer krijgen we nou de kans om als vijfde te finishen?", vervolgt de gepikeerde Fransman. "Dat is dit jaar nog maar een keer eerder gebeurd in 17 races. Het is dus frustrerend, want we pushen allemaal heel hard en hier in Singapore hebben we geen goede beslissingen genomen."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'