Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Geprezen Schumacher snoert criticasters de mond: "Heb bewezen dat ik in de F1 thuishoor"

Mick Schumacher werd na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Canada met complimenten overladen. P6 is zijn beste startpositie in zijn carrière, maar stiekem hoopte hij op meer.

Schumacher rain Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Mick Schumacher en het hele Haas F1-team baarden in positieve zin opzien door beslag te leggen op de derde startrij voor de Grand Prix van Canada. Schumacher start als zesde, direct achter teamgenoot Kevin Magnussen, maar dat mag de pret niet drukken. Of toch een beetje? De Duitser meent dat hij harder had kunnen gaan.

"Ik hoopte op meer", zo is hij na afloop eerlijk tegenover onder andere RacingNews365. "Er zat meer in de auto, maar ook in mijzelf, maar door verkeer en andere kleine momentjes wist ik niet het maximale uit die laatste set banden te halen. Maar over het algemeen ben ik erg, erg gelukkig met deze kwalificatie."

Een geweldig resultaat voor het team, maar wel een resultaat dat (nog) geen punten oplevert: "Daarom is iedereen vooral voorzichtig blij, maar als team hebben we het gewoon goed gedaan."

Schumacher reageert op kritiek

Gevraagd hoe tricky het op de baan was, geeft Schumacher aan dat het echt een behoorlijk listige sessie was: "Er waren een hoop plassen, dus dat help zeker niet. Je moest op je voorzichtigst rijden, maar ik genoot daarvan. Ik voelde me ook heel goed op mijn gemak ik de auto, al denk ik dat dat ook te zien was aan hoe ik reed."

Schumacher merkt op dat de zondag niet makkelijk wordt, 'want er staan enkele snellere auto's achter ons', maar hij belooft zijn best te gaan doen. Gevraagd of hij met deze prestatie zijn criticasters de mond snoert, geeft hij aan dat kritiek hem niet deert.

"Daar luister ik niet naar. Ik ben hier niet voor niks, namelijk omdat ik van de sport houd en van racen houd. Ik denk dat ik in de juniorklassen wel heb bewezen dat ik hier terecht ben."

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt