Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Schumacher

Gevangenisbewaker treiterde Gachot over vervanger: "Schumacher is zó goed, jij kan hier blijven"

Het is vandaag precies 30 jaar geleden dat Michael Schumacher zijn debuut maakte in de Formule 1. Michael Schumacher verving Bertrand Gachot omdat die coureur in de gevangenis zat vanwege een vechtpartij. De gevangenisbewaarder treiterde Gachot over ‘hoe goed’ Schumacher het deed.

Michael Schumacher wist zich als zevende te kwalificeren voor de Grand Prix van België in 1991. De race zelf ging iets minder goed. Na 100 meter lag hij er al uit met een kapotte versnellingsbak. Door zijn prestaties wist hij zich wel op de Formule 1-kaart te zetten. Schumacher tekende daarna bij Benetton en de rest is geschiedenis.

Bertrand Gachot had verwacht de Grand Prix van België zelf te kunnen rijden, maar in plaats daarvan bracht hij dat Grand-Prix weekend door in de gevangenis. Hij was veroordeeld voor een gevangenisstraf van 18 maanden vanwege een agressief verkeersincident in Londen. Gachot botste op de achterkant van een taxi. De taxichauffeur en Gachot kregen ruzie, waarbij Gachot aan zijn stropdas werd getrokken en om zichzelf te verdedigen spoot hij de taxichauffeur in het gezicht met traangas. Gachot werd gearresteerd, aangeklaagd en veroordeeld tot een gevangenisstraf.

In de Formule 1-podcast Beyond the Grid blikt Gachot terug op die tijd. Niemand had Gachot verteld wie voor hem zou invallen. De eerste persoon die hem iets vertelde over Michael Schumacher was de gevangenisbewaarder. “Hij zei: die nieuwe gast is zo goed. Ze hebben je niet meer nodig. Je kunt hier blijven”, vertelt Gachot. De Franse rijder had zelf geen idee hoe Schumacher het deed, want hij kon de race niet kijken in de gevangenis.

Schijnbaar was dat niet het enige waar de gevangenisbewaarder de Formule 1-coureur mee treiterde. “Elke keer dat hij de deur opende, deed hij het geluid van een Formule 1-auto na”, aldus Gachot."

Geschreven door: Bas van der Weerden.

Ook interessant:

Crashes gaan Verstappen achtervolgen in tweede seizoenshelft

Zijn crashes kunnen Max Verstappen in de seizoenshelft wel eens achtervolgen, maar dat wil niet zeggen dat hij kansloos is voor de wereldtitel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-kenner Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Joris Mosterdijk, bespreken we de gevolgen hiervan en blikken we uitvoerig vooruit op de Grand Prix van België. Beluister 'm hieronder.

3 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels