Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Scuderia Toro Rosso

Ghiotto: "Toro Rosso heeft nog geen contact met me opgenomen"

Het is nog niet duidelijk welke coureurs er in 2020 uitkomen voor het team van Toro Rosso. In Italië doen de geruchten de ronde dat het in Italië gevestigde team de ogen heeft laten vallen op Luca Ghiotto. De F2-coureur maakt een goed seizoen door en hoopt op een kans in de Formule 1.

Luca Ghiotto Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

Voorlopig blijft het echter nog bij hopen voor de Italiaan, want er lijkt zich nog geen team te hebben gemeld voor Ghiotto, ook Toro Rosso niet. "Ik heb nog geen telefoontje ontvangen van Toro Rosso. Natuurlijk hoop ik wel dat er een kern van waarheid zit in de geruchten dat Toro Rosso geïnteresseerd zou zijn in mij", aldus Ghiotto tegenover Formulapassion.

"Het zou natuurlijk fijn zijn wanneer iemand bij Toro Rosso mijn nummer heeft", grapt de Italiaan. "Op dit moment is er echter nog absoluut geen contact geweest met hen, daar kan ik heel eerlijk over zijn."

Onlangs maakte de 24-jarige coureur al een uitstapje naar een andere raceklasse. De Italiaan werkte namelijk een test af met een Le Mans-bolide: "Het was leuk om eens te rijden in een endurance-wagen, omdat de wagen compleet anders is dan een Formule-wagen."

"Het principe van die wagens is echter wél hetzelfde als in de Formule 1. Je hebt dezelfde wagen als je teamgenoot, maar toch kun je van alles aan je bolide veranderen om zodoende de auto aan jouw stijl aan te passen. Dat is in de Formule 2 niet het geval, doordat alles daar gestandaardiseerd is en je gedwongen bent om je rijstijl aan te passen. Die aanpassing vond ik dan ook het grootst, doordat je echt heel nauw samen moest werken met je engineers. Ik had dan ook wat tijd nodig om eraan te wennen dat je op die manier moet samenwerken met het team."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen