Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Glock: "Hamilton had iets meer gevoel kunnen tonen bij vieren van zege"

Timo Glock had iets meer gevoeligheid bij Lewis Hamilton willen zien nadat de Mercedes-coureur zijn titelconcurrent Max Verstappen van de baan had getikt in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Volgens de oud-coureur sierde het de regerend wereldkampioen niet dat hij zo uitbundig feestvierde met zijn fans.

Hamilton Silverstone 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Terwijl Max Verstappen nog in het Medical Centre werd gecheckt nadat hij in de eerste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië een zware klapper had gemaakt, vierde Lewis Hamilton uitbundig feest met zijn fans die in groten getale naar Silverstone waren gekomen.

"Het gedrag van Lewis Hamilton tijdens de podiumceremonie is moeilijk te beoordelen", schrijft Glock in zijn column voor Sky Sports. "Ik denk niet dat hij voor of tijdens de ceremonie te horen kreeg dat Max Verstappen in het ziekenhuis lag", aldus de oud-Formule 1-coureur.

Dat gebeurde echter niet. Hamilton vierde feest alsof hij zojuist al wereldkampioen was geworden en hield zijn trofee zo stevig vast dat zijn hond Roscoe jaloers zou zijn geweest. Glock dacht er het zijne van. "Als hij het had geweten, denk ik dat hij anders had gehandeld. Aan de andere kant had hij net zijn thuisrace gewonnen en wilde hij zijn vreugde delen met de fans. Toch kun je een beetje meer gevoeligheid tonen."

Het incident zorgt er volgens Glock voor dat de titelstrijd de rest van het seizoen een hele andere wending heeft gekregen. "Er zullen zeker meer mentale spelletjes zijn tussen de twee coureurs en hun teams", verwacht hij. "Ze zullen meer naar elkaar kijken en opletten of hun tegenstanders fouten maken en daar dan op inhaken. We kunnen uitkijken naar weer een spannende strijd om het wereldkampioenschap waarbij de ellebogen nog meer uitgestoken zullen worden."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig